Vanredni press Izbora: Raskidamo koaliciju sa DPS-om u Herceg Novom

Vanredni press Izbora: Raskidamo koaliciju sa DPS-om u Herceg Novom

14084
124
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Neočekivano, na Badnji dan, Udruženje građana Izbor na press konferenciji, koja je u toku najavilo je raskid koalicije sa DPS-om.

izbor-press-0601Jutros najavljena press konferencija za 14 časova, naslovljena: Program Izbora za 2017.godinu, mogla je samo i da rezultira ovakvom viješću, koju je saopštio lider Dušan Radović Krušo.

Picerija i restoran

DPS-Izbor su u vladajućoj koaliciji već dvije godine u Opštini Herceg Novi i očekivalo se da do kraja mjeseca dođe do rotiranja čelnih funkcija, predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine, po koalicionom sporazumu.

Međutim, Radović je kazao da programska koalicija sa DPS-om nije uspjela, jer sa tom partijom nemaju nikakvu saradnju, te da ih DPS ne doživljava kao partnere. Traži prijevremene izbore.

Nakon što je napravio retrospektivu događaja, od nastanka Udruženja građana Izbor, kao osnovni razlog izlaska iz koalicije Radović je naveo, nepoštovanje programa Izbora, koji je bio sastavni dio koalicionog dogovora, a koji je, kako je naglasio, konstantno trpio opstrukcije.

– Izbor su formirali slobodnomisleći građani koji nisu prihvatali malograđanštinu, maloumlje i primitivizam ondašnje vlasti, sa ciljem stvaranja ambijenta koji će biti na dobrobit građana i grada i stvaranja jednog novog Novog. Tada smo bili nesvjesni činjenice, da su trećina naših drugova lokalni špijuni lokalne UDBE, postavljeni da kontrolišu nastajanje i sprovođenje našeg programa. Napravili smo program, formirali TV, uticali na javno mnjenje i došli na vlast. Mjereći tadašnju situaciju, shvatili smo da  je opozicija neobećavajuća i bez volje da shvati naš program. Na sjednci koja je trebalo da ima tajnost glasanja, upravo na insistiranje prethodno pomenutih drugova „ trojanskih konja“, javno se glasalo i od 30, 29 je glasalo da se uđe u koaliciju sa DPS-om. Jedini koji je bio protiv, bio je Milutin Govedarica, i na kraju se ispostavilo da je bio u pravu, kazao je Dušan Radović Krušo.

Dodao je da Izbor nije ušao u koaliciju sa DPS-om, jer ga voli, ili zato što dijeli njihovo mišljenje, već zato što su smatrali da ova partija može da pomogne realizaciju programa Izbora. DPS je obećao da će to učiniti, iako koalicioni sporazum nikada nije potpisan, kaže Radović.

Međutim, odmah po formiranju vlasti krenule su opstrukcije svake ideje Izbora lokalnog DPS-a, ustvrdio je danas kao i mnogo puta posljednje godine Dušan Radović Krušo. Međutim, priznao je i sljedeće:

– Izbor jeste bio trojanski konj DPS-a da dođe na vlast, ali nas pet odbornika to nije znalo. Za razliku od njih naše kadrove smo postavljali na osnovu stručnosti, a ne partijske pripadnosti, i to je bio prvi kamen spoticanja i sukoba sa tadašnjim gradonačelnikom Nikolom Gojkovićem, koji je podilazio željama DPS-a. Insistirali smo da se DPS pridržava našeg programa, a imali permanentnu blokadu. Borili smo se s njima, plakali, kukali, zvali Podgoricu, ali sve što su tamo prihvatali, u lokalu su opstruirali – tvrdi on.

Radović zamjera DPS-u i što je, kako kaže, pokušao da ukine ćirilicu, da  Gradski park mimo zakona proglasi, Parkom nezavisnosti.

– Nismo dali. Nakon dvije godine borbe, na današnji dan, prekidamo  koaliciju sa DPS-om – jasan je bio Radović.

Predsjednik Kluba odbornika Izbor, Mladen Ivanović, je istakao da su u politiku ušli kao ostvareni ljudi, sa iskrenom željom da se pomogne gradu.

– Naivno smo vjerovali, da će i oni podržati naš program koji bi gradu donio boljitak. Ne preostaje nam ništa drugo do da se izvinimo građanima, kazao je Ivanović.

Odbornica Izbora Nataša Martić, istakla je da sve razloge za raskid koalicije koji su iznijele njene kolege predstavljaju samo dio izazova koji su trpili pune dvije godine.

– Koaliciju raskidamo, jer smatramo, da bi i u naredne dvije godine, koliko bi vršili vlast, naš učinak zahvaljujući opstrukcijama DPS-a, bio loš, odnosno da ne bismo uspjeli ispuniti ni djelić programa obećanog građanima. Na ovakav način, raskidanjem koalicije, pokazujemo dosljednost, poručila je Martić.

Odbornik Izbora Željko Vavić je objasnio da se uključio u Izbor, jer je Udruženje nudilo boljitak za sve građane, posebno mlade i generacije koje tek treba da stignu.

– Shvatio sam da je politika zamućena rabota i da smo u nju ušli naivno. Željeli smo da Novi ne bude palanka, a naišli smo na nevjerovatne otpore, čak i kada je u pitanju naš projekat Evropska pijestonica kulture. Smatram da Izbor ima potencijal i snagu, da okupi još građana oko sebe na narednim izborima – naglasio je Vavić.

124 Komentari

 1. Danas je dan tz. “Republike Srpske” Dodik je ujedinjuje sa Srbijom i cetiri kosovske, naravno srpske, opstine a za Crnu Goru predvidja srpsko vodjstvo. “Novljani” sada vam je sansa da budete prva “srpska” opstina iz Crne Gore koju ce SNP i cetnicki vojvoda Mandic ujediniti sa “bracom”. Samo, na tom putu vam je jedna “mala ” prepreka – stari Novljani i DPS.
  0  0
 2. Mislim da je vrijeme ucinjelo svoje… eto prodje i dvije god. zacas.. Prvo izdase ljude koji su im donijeli pobjedu, cim su se dokopali pecata i mandata… pa udjose u koaliciju sa strankom koja u izbornim obecanjima nije bila ni u vidu za koaliciju i zbog toga dobise dobar dio glasova… pa … ma sta da se kaze osim CAO, ZDRA”OOO… da pisemo da je i to bilo…
  0  0
 3. ZA OVE STO SE BRINU ZA SNP HN,POLAKO LJUDI ,MNOGO STE SMIJESNI,VIDJE CE TE NA OVIM IZBORIMA STO,JE SNP HN.DOK JE NASEG NARODA I NASIH STEVAI GOJKAI OSTALIH NE BRINITE BRIGU.
  0  0
 4. Sta smo naucili za 2 godine.SNP proslost za CG .90 posto njihovog rukovodstva u HN dno dna.DPS polako klizi,dokazali su ovi sjevernjaci koliko im je stalo za HN .Ne radeci nista za grad ,podgorico maceho srecan ti put.HN JE AVANGARDA ZA CIJELU CG.BASTION KULTURE KAZNICE DPS,SNP I NAIVNI IZBOR.ZBOGOM ZOHARI.
  0  0
 5. Stara boljka, rivalitet, zavist,nerealna ambicija.
  ovaj put kod g.dina Sloba Krusa, stoji u pozadini ovih desavanja.
  Da li ce ovo sto predstoji biti pozitivno za ovaj grad: kratkorocno-lose; dugorocno vrlo neizvjesno.
  0  0
 6. STO SET NAVALILI NA DUSKA,IMA COVJEK PRAVO DA NAPUSTI VLAST.NESTO SE NE SJECAM DA SET NESTO TAKO BILI PROTIV ONE CETVORKE VELICANSTVENIH.ONI SU BILI HEROJI ZA VAS.Zato SU IzboriJedino posting I Praveen.
  0  0
 7. Najveća vremenska nepogoda koja je zadesila Crnu Goru i Herceg Novi od zemljotresa je dps i ovaj zamaskirani izbor privezak…. Rasprodali ste sve , to vam je privređivanje. ajte polako
  0  0
 8. Sve ovo ima pozadinu. Svi naivni, kao nisu znali da rade za DPS. Jeli oni stvarno misle da je narod toliko naivan pa da će još jednom povjerovati u njihove laži. DPS je u stanju da uradi sve samo da dođe na vlast. Opet će nam obećavati med i mlijeko, a evo dvije godine vidimo kako nam je slatko.
  0  0
 9. Kruso, e pa prosle 2 godine!? Ukupno IZBOR sa DRK na celu; fudbal (maradona, messi, ronaldinjo,…) ++ kultura 2021, ++ javna rasvjeta, ++ kanalizacija, ++ herceg fest, ++ projekti, ++ parking servis, ++ FON,+, ++ regata, ++ nova vozila za opstinare, ++ turisticka, ….+++… = ukupno = 12 do 13.000.000.00 EU-a bez zaposlenih eksperata koji su jos = 3 – 3.500.000,00. Novljani to znaci DPS i IZBOR su DRK – U DALI DA U 2 GODINE OJADI HERCEG NOVI ZA 15 DO 16.000.000,00 EU-rica. da novljani ( malim slovima da i novljani). skupo i to ce trajati jos najmanje 4-5 mjeseci,… a vjerovatno do 2018!!!! Izbori u H. Novom po dogovoru bice 2018!!! Novljani to nije POHARA!!! to je 2015 I 2016 U hERCEG nOVOM!!!!!! I SADA DPS MORA PUTEM POLICIJE, SUDA,…. dps = MORATE!!!! Sempre!!!
  0  0
 10. Jovanka bi Stevana ponovo. Ko da se cuo ziv za 4 godine fok je bio podpresednik Msndi. Primo placu i sa rusima ns divlje gradio apartmane. Onda predo iz pzp kod Blecica. Super.
  0  0
 11. @JovankaGolaDoBola Na zalost,zvuci logicno i moguce je a to je slika i prilika propasti ovog grada. Ako nam radni ambijent i strategiju razvoja grada budu krojili razni Katici, ovaj mladi Dr.Big sto se sam preporucuje i slicni, pozeljecemo se i SRKa i DRKa, a Obrada pogotovo 🙂 .
  Nece imati sto da se secka u naredne 4 godine, i koka ce nam bit mnogo za Bozic.
  Raskid koalicije koja ocito ne funkcionise, kakav je to problem? Problem je sto mi nemamo zdravu alternativu, nismo je imali zadnjih 30 godina i bojim se necemo je ni imati.
  0  0
 12. Ona vlast nikakva, ova gora, sledeća još gora. Možda će zvučati anarhistički, ali, čemu nam služi vlast? Od našeg servisa izvrgli su se u naše zle gospodare, s nama rade što hoće, rugaju nam se, i još nam to naplate kroz poreze i takse. OVAKO LOŠE MOŽEMO I SAMI! ZA DŽABE!
  0  0
 13. Kao obicno pola istina pola izmisljena prica. Sustina price je sasvim nesto trece i informacije o tome imaju samo DPS i jedan covjek iz Izbora. Ne treba ocekivati da oni o tome informisu javnost i da saopste prave razloge.Komentari koji se pisu su na osnovu osjecaja i sasvim su ok ali postoji jos niz vrlo znacajnih cinjenica koje ovi trecerazredni glumci nikad nece saopstiti.
  0  0
 14. Polako, Krušo je to, zaklinjao se u dvorani ‘Park’ sa najvećim ordenom crkve da neće sa Milom i DPS om. A onda taj VELIKI Srbin obori vlast na Božić!? Pametnome dosta. Ako budu izbori, opozicija u Novome, posle 10.000 glasova u oktobru može uzeti vlast. Mislim da će DPS pasti, isključivo radi velikoga sukoba Slobo- Andrija. I ako uzme DPS opet 6.000 glasova, ne vidim sa kim mogu napraviti vlast.
  0  0
 15. Kad me već pominjete, da pojasnim. Ne protežiram ja Katića, niti bilo koga. Političke partije koje su do sada vodile grad, ili učestvovale u vlasti, dovele su do toga da će Demokrate da ih pojedu na sljedećim izborima…Sve ostalo je valjda jasno..Eto sad razmišljajte, ja odoh prase seckat.
  0  0
 16. Mi mladi i sklovani kadrovi cestitamo Izboru na hrabrom i principelnom potezu. Nadam se da ce konacno da se otvori prostor za mlade strucne i skolovane. Katic, Bigovic, Konjevic nisu kompromitovani, novljani su, vrijedni i zeljni dokazivanja.
  Vrijeme je. Zasto ne dati sansu na primer u Turistickoj organizaciji. Ili drustvenim dijelatnostima. Finansijama. Svaki od pomenutih bi mogao dati doprinos u nekoj od ovih sluzbi. A koliko jos ima mladih ljudi koji do sada nisu dobili sansu
  0  0
 17. @Moj dobri i pomalo posteni, smrdi je fini izraz, smrdi i to zestoko, tonja do neba, zivim malo visocije od centra ,ali od smrada ne mogu otvotiti prozor, ma nece ovo ni bura rascistiti.
  0  0
 18. Sad kritikuju Krusa a dok je zaposljavao u opstinu one koji nikad nebi privirili bio je dobar a predlazu Konjevica Katica dobro ne predloze i Rada Bozovica doduse nezna se vise kome pripada.
  0  0
 19. Samo vas lični interes zanima i zbog toga ste tu, ili nećete biti. Dobro je ako je tačno da ste raskinuli koaliciju to što iz dps-a neće biti predsjednik opštine. Od kada su kadrovi izbora profesionalci? Predsjednica opštine, direktorica TO, načelnik iz prošlosti na čelu komunalne inspekcije, savjetnici u kabinetima… Bili ste gori od prošlih a oni su bili elementarna nepogoda za H N.
  0  0
 20. Dusane Radovicu – Dusko Kruso, pa ti si genije. Tebe ni oni sto pisu najpodlije romane nikada ne bi uspjeli prevazici. Znaci snijeg je morao da prekrije Krusevice, pa da ti konacno “preveslas” DPS. Hrabro i nevjerovatno, mislio sam da se nikada necemo osloboditi tebe iz Herceg-Novog, a sad znam da si kupio kartu u jednom smjeru iz Herceg-Novog.
  0  0
 21. Sve je kriv Slobo kruso , jer Duško kruso nece Sloba za gradonačelnika koji nije progovorio u CG parlamentu nijednu jedinu riječ…. Da Slobo voli Dps ko sto se prestavljaja ne bi došlo do ovoga , nego licni interesi….
  0  0
 22. Koja bahatost.Pa draga gospodo zar niste upravo vi terorisali,ucjenjivali,uslovljavali,improviZovali i dovodili pred svrsen cin DPS.Dobili ste mnogo vise mjesta nego sto v pripada,podijelili ste Izbor,srozali DPS,jer vam je sve pustao sto ste htjeli.Udarali ste upravo vi kontru svemu sto je dobro i to svojim neznanjem i halapljivoscu.Postedite nas price da vam je prioritet interes gradjana.Vi ste vukli konce dvije godine i sad kad je stvari konacno trebalo da preuzme DPS vi raskidate koaliciju.Kukavice,neznalice,foliranti.Bjezite!
  0  0
 23. Razlog raskida je vezan za predsjednika opstine, zar vam to nije jasno.
  Nece Dusko Kruso vozaca za predsjednika.
  Mada Novi nije zasluzio bolje od toga.
  0  0
 24. @Jovanka gola do bola nadam se da se nikad nece obistiniti tvoja predvidjanja jer bi to znacilo da su novljanji glupi do bola. Zanima me vi koji ste bili pzp pa pola vas poslo u uru a pola u demokrate kako zivite od opstinskih plata
  0  0
 25. Ma ko god dodje na vlast samo da ne dodju dps ili snp, znam da je to gotovo nemoguce ali ne kapiram ko moze za njih glasat kad vidi dje je Novi danas nakon njihovog vladanja!?
  0  0
 26. Vodite i ovu đečurliju koju ste postavili na čelna mjesta, koja vladaju gradom kao vozač a kategorije koji upravlja migom 29.
  0  0
 27. Dosta je bilo DPS-a, Izbora, SNP-a, SDP-a i svih ostalih koji već godinama pune svoje džepove na ušrtb građana Herceg Novog. Svim Novljanima kojima je dosta svih tih koristoljubivih, nečasnih političkih igara i bogaćenja pojedinaca poručujem da će na sljedećim izborima imati alternativu da sve njih preskoče i podrže nekog novog, nekog drugačijeg, nekog modernijeg, nekog van politike….
  Ako vam je dosta svega – imaćete rješenje!
  Srećna Nova godina i blagdani, Novljani!
  0  0
 28. Pogledajte ovoga ivanovića i kruša,oni umiru od smjeha,grad u haosu,ništa ne funkcioniše,zadužili građane, još se keze. Sram vas bilo,ali ne treba im dati da samo tako odu,prvo sravnati račune ,a ima ih dosta. Ima ovaj grad dobar potencijal i bez partija,Novljani glasajte samo za one koji rade za grad,bez obzira na naciju i vjeru i politiku.Ovakva primitivna obraćanja ,pogotovo na Badnji dan potpuno su ne primjerena.
  0  0
 29. Čujete li Martićku? Nije uspjela da ostvari obećano. Kako nije,a što je EPK. Je li i to opstruirao DPS ili je to Duškova i njena organizacija zajedno sa bitangama iz NS koji su se kao lešinari okupili oko njih jer su namirisali pare.Što bi bilo da su bili potpuno bez kontrole.Što je gospođa radila u životu?
  0  0
 30. Jeste li primjetili da nema Gliga na slici i on je odbornik Izbora. Da nije izabrao Niksu pa Kruso osto u manjku i kao raskida a ustvari on ostavljen ?
  0  0
 31. Znam da niko neće za njima plakati,pa ni uža rodbina . Oteli su što su mogli, ostavili praznu kasu i veliki dug,sebi obezbjedili ogroman novac. Ne bi im ja dao da idu, da se prvo sve svede na čistac pa onda bježite kući-vratite novac gradu!!!
  0  0
 32. Mene sad interesuje hoće li kadrovi Izbora u izvršnoj vlasti podnijeti ostavke.Mislim na direktore Herceg festa i Vodovoda jer je za njih Krušo više puta rekao da su lično njegovi i Izborovi kadrovi.
  0  0
 33. Vrlo mudar potez Izbora.Da je došlo do rotacije , mogli bi lagano kući svi sa slike.Ovako im je ostanak zagarantovan još bar 9 mjeseci ,koliko je i potrebno da se rodi šta god da se začne.
  0  0
 34. Kad vidim vas četvoro na slici čudim se da je ova koalicija i ovoliko trajala.Sutra kad DPS pobjedi vaše članstvo će svo preći u DPS.Sve ovo samo govori o vama kakviste. Sretno vam put bio!
  Vi za sebe kazete da ste vjernici,sram vas bilo na današnji sveti dan.
  0  0
 35. Ajde vise Dusko, dobro je da si shvatio sta vas ceka kad DPS-ovi “kadrovi” pocnu diktat i sta bi oni napravili u naredne dvije godine. Oni jedino sto znaju je da sa istim imenima mjenjaju funkcije po sistemu eci peci pec i naravno da se te iste persone hvale kako su napravili cudo i kako se bez njih ne moze. Nema mjesta u gradu gdje sa nima i nihovim “uspjesima” ne rugaju gradjani. Od onoga sto sjedi u ” banji Igalo” preko onih u opstini pa sve do onoga u regionalnom vodovodu.
  Vanredni izbori su trebali odavno vec. Sto si cekao???? Ajde pa da ispratimo vise ove njihove kadrove. Dosta vise CENTRALNOG KOMITETA zvanog DPS.
  0  0
 36. Cirilica i park nezavisnosti najveca muka u grad. Jao koja malogradjanstina i dalje podjele na nas i njih. E lijepo mi dodje da glasam za dps da ove i ovakve ne gledamo vise. Sve vi naivni usli uvlast da spasite grad politika vas ne interesuje a vamo Vavic kaze ocekujem da na sledece izbore okupi jos gradjana.Mir boziji Kruso!
  0  0
 37. Pa, nekima poput IVANOVICA I KRUSA nije ovo lose bilo> 2,7 miliona rasvjeta(drugi ponuđač 1,2 miliona-), placevi na Lustici rasaprodaju i rade studije o lokaciji (za one koji ne znaju, urbanizuju -neurbanizovane parcele i daju dozvole za ogroman novac),manifestacije poput fudbala itd.
  0  0
 38. Evo sad ispade da je ova Niksina ekipa htjela sa DPS pa posto nisu imali petoga za fudbal,DPS ipak odluci da uzme ove,koji nisu htjeli sa njima… 29 od 30 htjelo sa DPS… Pa sta odje nije jasno,nerazumijem… Nego nemate koga da zamijeni Radmana jer je vas pet nepismeno,a morate dati i funkcije u Predsjednika Opstine,pa je onda najbolje raskinuti koaliciju… Po onoj staroj dobroj ” …nek komšiji crkne krava”…
  Ima vala ovaj gore,pa da je veličine makovog zrna…
  0  0
 39. Sad ce Niksa posteni u koaliciju sa DPSom ako mu ponude a Dusku svaka cast pokazao je da mu nije do vlasti a Vavic kako duva vjetar ni V ni V.
  0  0
 40. Da da, sada mu je DPS kriv sto nista obecano nije ispostovao, a dosta ljudi mu je vjerovalo. Ovo je dno dna sta covjek radi, mada je i bolje tako
  0  0
 41. ZAR SE TAKO RADI VJERNICE?ZAR SI MORAO BAŠ NA BADNJI DAN!SLUŠAJ DOBRO,SVE DA NISI VJERNIK,TO JE NEPOŠTOVANJE I NEPRIMJERENO PREMA HRIŠĆANSKOM PRAZNIKU,KOJI SIMBOLIZUJE MIR,POMIRENJE,A NE SUKOBE I RASKOLE…E,MOJ VJERNIČE,SA ORDENOM SVETOG SAVE!!!BRUKO NAŠA!
  0  0
 42. Veliki vjernici pa na ovaj Sveti dan raskidaju koaliciju. A mozda su jutarnje lozovače uz priganice učinile svoje kad je kuraž u pitanju.
  0  0
 43. Jeste li ikad bili na stocnoj, marvenoj, pjaci, jeste li gledali kako se trgiue stokom, pljune pa se udari dlanom o dlan kada se zakljuci posao, a nijeste bili, i nije steta, nemojte ni ici, imamo taj sou odje doma, mislim na opstinske odbornike, pozicija i opozicija, ne zna se koji su sesniji.
  0  0
 44. Ova slika sve govori o vrhunskim kadrovima. Sad se sjetili da ništa nisu uradili za 2 godine. Što bi tek uradili da su imali apsolutnu vlast
  0  0
 45. Sta se ocekivalo od nekog ko je radio sve i svasta,al sve neposteno.Veliki vijernik postuje ovaj dan.Nego Bog vidi sve pa kazni kako i zasluzi
  0  0
 46. Evropska prijestonica kulture … dje su pare …prvo polloziti racune za “crik master, kulturu,evropu ….” lako je reci necu vise , puj pike ne vazi… ploako druzino
  0  0
 47. Ajmo sad koalicija dps-snp, pa jos vladajte 30 godina gradom! Grad je procvjetao za ovih 30 godina boljeg zivota kojim nas vodite sigurnim korakom!
  0  0
 48. Odvozali 2 godine sa jadnim kadrovima i kad neko drugi treba da pokaže da zna bolje Krušo raskide. E,jak li ti je obraz. Prvo prevesla Nikšu,sad DPS, nećeš dobiti ni 100 glasova. Prevare se plaćaju
  0  0
 49. Eto koliko njih interesuju problemi u opstini.Dok se drugi trude da normalizuju stanje u situaciji extremnog loseg vremena oni razmisljaju na drugi nacin.U ostalom tako se i do sada funkcionisalo.Ne doticu ih upste opstinski problemi.Oni imaju svoj put negdje u vasioni i ako im se to ne omoguci nece dalje.Pa i neka je kraj ovakvoj koaliciji.Napokon ce se otkriti sto je ,ko i kako radio.Cisto zbog znanja.
  0  0
 50. koji su ovo pacijenti. oteše onomad njopozicioni grad na prevaru, a ustvari napraviše najveću uslugu toj istoj opoziciji. bili 2 godine taman da podsjete opozicione birače da tek oni nisu sposobni bilo što da učine. i sad će tek patriote da opale onu njihovu “ne valjaju ni ovi ni oni ništa, ali ovi su bar moji”. ma pi.
  0  0

Ostavite komentar

*

code