Vasilije Kusovac: Nagrada “Stvaratelji za proljeća” Luci Kotor obavezuje kompaniju, opštinu i...

Vasilije Kusovac: Nagrada “Stvaratelji za proljeća” Luci Kotor obavezuje kompaniju, opštinu i državu

899
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_gradovi_ko_kotor_mulo_lukaLuka Kotor ovogodišnji je laureat priznanja “Stvaratelji za stoljeća” koji dodijeljuje Međunarodni ekonomski forum Perspektive. Priznanje ovoj kompaniji i direktoru Vasiliju Kusovcu dodijeljeno je nedavno u Dubrovniku na samitu preduzetnika.

Bio je to III regionalnom samit preduzetnika Srednje i Jugoistočne Evrope “300 najboljih”, na kojem je formiran i Klub laureata “Stvaratelji za stoljeća” za 2016. godinu. Odlukom organizatora, izvršni direktor Luke, Vasilije Kusovac je imenovan za zamjenika predsjednika Kluba.

Picerija i restoran

Nagrada svakako prija i obavezuje, kazao je Kusovac za Radio Jadran, ističući da bi u narednom periodu sve relevantne institucije i zajednica, kako na lokalnom tako i državnom nivou, morali uraditi više  na poboljšanju lučke infrastrukture:

luka kotor nagrada kusovac“To je dokaz da su Luka Kotor i čitava destinacija Crna Gora ušle u integracione procese mnogo jače i snažnije nego što su to mnogi očekivali. Priznajemo sa skromnim ljudskim i materijalnim resursima ali svakako sa velikom željom. Moja generacija pamti vrijeme kada smo imali velikih integracionih problema, ali sada smo odlučili da okrenemo točak istorije u pravcu kojem treba da budemio, i Luka Kotor to uspješno radi. Nagrada je svakako došla kao rezultat svega što radimo posljednjih 15 godina”.

Sve kompanije osim Disney-a dolaze u Luku Kotor što je svakako privilegija. Luka Kotor je član CLIE – najmoćnije kruzing asocijacije na svijetu sa preko 60 kompanija. Glavna nagrada i medalja 300 najboljih u Srednjoj i Jugositočnoj Evropi je dodatni podstrek, jer je bilo je 450 prijavljenih, 106 nominovanih a 66 nagrađenih, naglašava Kusovac.

Stalan je trend povećanja brodova i putnika, a o tome najbolje svjedoči statistika:

“Prije deceniju 2006. imali smo 50 hiljada puntika, 2016. pola miliona. To je trend koji zavrjeđuje pažnju i koji je u ovom trenutku dostigao maksimum. Rezervisan je pun kapacitet za ovu godinu i u tome nam treba podrška države i lokalne vlasti kako bismo to održali. Jer, Luka Kotor je po prometu sada treća na Jadranu i peta na Mediteranu. U društvu smo Venecije, Barselone, Dubrovnika, Ćivitavekije, koji imaju znatno bolju infrastrukturu i organizaciju”, ističe Kusovac.

On napominje da bi uz pomoć onih koji su vlasnici kapitala i svih koji žele dobro Luci Kotor za kratko vrijeme mogli dostići potreban nivo infrastrukture koji zadovoljava standarde u ovoj oblasti, kao i potrebe i želje brodara koji koriste usluge Luke Kotor, navodi Kusovac.

luka kotor nagrada 2Naredna, 2017. je godina preduzetništva, pa bi Luka, Boka i kompletna Crna Gora morala dati svoj doprinos, da kandiduju svoje proizvode i izađu na svjetsko tržište na pravi način:

“Na ovom prostoru 13 zemalja Jugoistočne Evrope planira se formiranje Kluba mladih preduzetnika i svakako tu treba dati doprinos i informisati javnost, kako bi aplicirali sa proizvodima. Kazao sam nedavno da “za tim stolom sjedi samo dio Evrope , a ja ću biti srećan kada budemo dio evropskih zemalja, kada projekat ujedinjenja evropskih zemalja bude kompletan. Ovako samo pokušavamo da usvojimo standarde i budemo ravnopravni članovi velikih evropskih naroda, jer nam geografski to i pripada. Na nama je da poštujemo standarde i Luka Kotor to čini na svaki mogući način”, naveo je Kusovac.

Luka Kotor ima sve sertifikate koji su potrebni sa aspekta sigurnosti i bezbjednosti, od sertifikata bezbjednsoti Ministarstva pomorstva i saobraćaja do NATO komercijalnog entitetskog koda koji je izdalo Ministarstvo odbrane.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code