Vaskršnji bazar korisnika Dnevnog centra na Belavisti

Vaskršnji bazar korisnika Dnevnog centra na Belavisti

1058
0
Podijeli

vaskrsnji bazar dnevni centar 200416 1Korisnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju u Herceg Novom, su na Trgu Belavista, upriličili Vaskršnji bazar, povodom predstojećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Koordinator stručnog tima Dnevnog centra, Boris Živković, kazao je da su se odlučili da na otvorenom prostoru prikažu likovne i kreativne radove, sa radionica koje se inače jednom sedmično održavaju u Centru.

Picerija i restoran

– Naša djeca su izložila radove rađene dekupaž, šebi šik i likovnom tehnikom. Kreativne radionice održavamo svakog ponedjeljka i one se obavljaju uz nadzor nas terapeuta. Na njima, uz kreativne ideje razvijaju sitnu motoriku i druge sposobnosti – kaže Živković.

Sve je počelo od jedne kvalitetne edukacije koju je tim odradio u februaru prošle godine, kada su posjetili Srednju umjetničku školu „Petar Lubarda“, gdje su uz nadzor instruktora prošli obuku upražnjavanja dekupaž i šebi šik tehnike.

vaskrsnji bazar dnevni centar 200416 2– Djeca su veoma zainteresovana za ovakvu vrstu rada. Raspored u Dnevnom centru je takav da imamo tri grupe djece. U prvoj su djeca sa cerebralnom paralizom, u drugoj su djeca sa kombinovanim smetnjama dok treću grupu čine djeca oboljela od autizma. Vjerujte, svako dijete bez obzira na smetnju, svojim učešćem doprinose ovome što sada imate priliku da vidite, kazao je Živković.

Izložba je prodajnog karaktera, a s obzirom da radova ima mnogo više nego što su ih izložili na Belavisti, Živković je istakao, da njih najčešće poklanjaju dragim gostima i prijateljima Dnevnog centra.

Direktorka Centra, Dragica Kosić, zahvalila se galeriji Freska i SPC koji su im omogućili da na platou iza crkve Sv Arhangela Mihaila, izlože svoje radove.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code