VATERPOLISTI “BOKELJA“ OPET POBJEDNICI TRINAESTOJUSLKOG TURNIRA

VATERPOLISTI “BOKELJA“ OPET POBJEDNICI TRINAESTOJUSLKOG TURNIRA

270
0
Podijeli

Vaterpolo klub Bokelj iz Baošića deveti put je osvojio 13-julski vaterpolo turnir, koji je u njihovoj organizaciji upriličen sinoć povodom Dana državnosti Crne Gore.

Pred oko 250 gledalaca na bazenu u Bošićima Bokelj je savladao Rivijeru 20-6 (4-1,5-3,5-0,6-2)
Bokelj: Vasiljević, Dragojlović, Stanišić, Bojović 1, Damjanović 1, Nosović 2, Ivović S 1, Petković 1, Mitrović 5, Ivović B 4, Kosovac, Nikolić 1, Paunović 4.
Rivijera: Ribać, Dragutinović, Mustur, Šuberić 1, Vukasović, Mustur I 3, Vukićević 2, Šabanović, Vuković, Andrić, Trivković, Dimitrijević, Obradović, Jovanović.
Atmosfera na bazenu bila je sportska, a najzaslužniji za to su navijači Bokelja popularni Pirati, koji su priredili spektakl uz navijanje i bakljadu. Ovim je još jednom dokazano da vaterpolo na ovim prostorima i dalje zaslužuje veliku pažnju i daje podstrek za buduće generacije. Bokelj je od osnivanja dao velika vaterpolo imena od Aleksandra i Blagoja Ivovića, Veselina Krivokapića, Vasa Ćukovića, Petra Trbojevića, Branka Mitrovića i mnoge druge – kazao nam je predsjednik Bokelja, Božidar Ivanović.
On je najavio da će uskoro iz štampe izaći knjiga “Sport u Baošićima” gdje će na preko dvijesta stranica biti prezentovani memoari tri sportska kluba vaterpolo, ribanje i jedrenje u Baošićima.
“Bokelj” je, inače, osnovan u junu 1971. godine. To je najmasovnija sportska organizacija u Baošićima čija se aktivnost odvija kroz više selekcija različitog uzrasta i kategorija. Nakon temeljnih priprema, 1972. godine klub je ušao i u Crnogorsku vaterpolo ligu gdje postiže zapažene rezultate, a 1975. godine čak ulazi u četvrtfinale KUP-a SFRJ. Kao prvak Crne Gore 1980. godine, Bokelj se plasira u II Saveznu vaterpolo ligu da bi 1982. godine postigao svoj najveći uspjeh i kao prvak II lige izborio plasman u Ib vaterpolo ligu tadašnje SFRJ.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code