Vaterpolo reprezentacija na turniru u Rumuniji, pa na pripreme u Japan

Vaterpolo reprezentacija na turniru u Rumuniji, pa na pripreme u Japan

1035
0
Podijeli

vaterpolo reprezentacija bg2016 2Nakon okončanih desetodnevnih priprema u Herceg Novom sa potencijalnim kandidatima za seniorsku veterpolo reprezentaciju Crne Gore, naš nacionalni tim danas putuje u Bukurešt, gdje će učestvovati na turniru ”Memorijal Anatolij Grintesku” od 3. do 5. juna.

– Dobro smo radili proteklih deset dana, to je bio rad sa potencijalnim reprezentativcima, a veliki dio njih nastupaće ove godine za mladu selekciju na Evropskom prvenstvu. Prihvatili su rad jako dobro. Sparingovali smo sa reprezentacijom Gruzije, zatim sa ekipom Juga koja se priprema za final siks Lige šampiona. Zadovoljni smo, a kao što vidite jedan dio njih ide sa nama za Rumuniju, da im damo neki novi motiv, da nastave da rade, pogotovo ovi koji su imali dobru sezonu –  izjavio je selektror Gojković.

Picerija i restoran

On će na turnir u Rumuniju povesti sljedeće igrače: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Vlado Popadić, Antonio Petrović, Darko Brguljan, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Jovan Sarić, Đuro Radović, Stefan Pjesiva, Filip Klikovac, Dragan Drasković, Slaven Kandić, Nikola Murisić i Bojan Banićević.

Naša reprezentacija će, na turniru u Bukureštu, prvi meč odigrati sa reprezentacijom SAD-a sjutra, 3. juna u 18:15h, naredni meč je protiv reprezentacije Gruzije sljedećeg dana u 17h, dok će u nedjelju u jutarnjem terminu u 11:15 Crna Gora odmjeriti snage sa domaćinom.

– Na turniru u Bukureštu priliku će dobiti mlađi igrači, pokušaćemo ove iskusnije da ne trošimo puno jer su došli pravo iz svojih klubova. Ali, jako interesantan turnir, pogotovo zbog reprezentacije SAD koja će doći u jakom sastavu, a poznato je da smo sa njima u grupi na OI – poručio je selektor Crne Gore.

Nakon turnira u Bukureštu, crnogorska vaterpolo ekspedicija putuje za Tokio na zajedničke pripreme sa selekcijom Japana od 6. do 16. juna.Reprezentaciji će se priključiti Miloš Šćepanović, Uroš Čučković, Saša Mišić, Nikolas Saveljić

–  Japanci su učesnici olimpijskih igara, igraju brz vaterpolo, drugačiji za razliku od nas. Digli su se posljednje dvije godine, prvi put su se direktno plasirali na Olimpijske igre. Iskusniji igrači imaće poseban tretman jer ćemo ih pripremati za završnicu priprema, na mlađima je da iznesu teret, tako da ćemo dosta kombinovati – zaključio je Gojković.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code