Vaterpolo spektakl na Škveru: Predolimpijsko odmjeravanje

Vaterpolo spektakl na Škveru: Predolimpijsko odmjeravanje

2157
8
Podijeli

PVK Jadran Carine biće od 23. do 25. juna domaćin vaterpolo spektakla ”Trofej Jadrana”, na kojem će pored reprezentacije Crne Gore učestvovati i Hrvatska, Mađarska i Španija! Turnir se organizuje u čast 90 godina PVK Jadran Carine, a biće i odlična provjera ”ajkulama” pred odlazak na Olimpijske igre u Rio.

trofej jadrana press 1– Novljani se diče tradicijom, a PVK Jadran je definitivno perjanica tradicije u Herceg Novom, jer 90 godina rada, postojanja na ovim prostorima, osvajanje pehara i dokazivanje u onome čime se bavi, potvrđuje tradiciju sa puno razloga za ponos svih građana Herceg Novog. Ovo je prva u nizu manifestacija u godini jubileja. Vaterpolo i plivački Savez Crne Gore i naša reprezentacija dali su veliki doprinos ovoj proslavi. Vjerujem da će turnir proteći u fer i korektnoj borbi, da će tribine biti pune, da ćemo uživati u sjajnim vaterpolo potezima, i da će ovaj turnir biti odskočna daska i odlična priprema crnogorskoj reprezentaciji pred oslazak za Rio – poručio je predsjednik PVK Jadran Carine, dr Đuro Marić.

Picerija i restoran

trofej jadrana press 3Direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore,  Petar Porobić, zadovoljan je  što su uspjeli da organizuju  ovakav turnir sa izuzetno jakim vaterpolo ekipama.

– Zadovoljstvo je što smo uspjeli da ljubiteljima vaterpola priredimo da gledaju ovako jake ekipe na zajedničkom turniru. Zajednička organizacija jednog ovakvog turnira PVK Jadran Carine i VPSCG je odličan primjer i za druge, da ih podstaknemo na saradnju Savez – klubovi. Vjerujem da ćemo svi narednih dana uživati u utakmicama vrhunskog kvaliteta, naglasio je Porobić.

Direktor PVK Jadran Carine, Miloš Mračević poželio je dobrodošlicu svim učesnicima turnira, koji će prirediti tri dana vrhunskog vaterpola.

– Ulaz je slobodan. Ubijeđeni smo da će interesovanje biti ogromno, i stoga će na južnoj terasi bazena biti montiran veliki video zid. Potrudili smo se na najbolji mogući način da turnir promovišemo i šire. Očekujemo veliku posjetu, i siguran sam da su pred nama tri dana vrhunskog vaterpola, poručio  je Mračević.

Selektor reprezentacije Vladimir Gojković takođe je uvjeren da će svi ljubitelji vaterpola narednih dana moći da uživaju u fenomenalnim partijama ove četiri selekcije.

– Sigurno je ovo najjači turnir od 2009. godine i Svjetske lige. Čast nam je što možemo da ugostimo sve reprezentacije koje su učesnice Olimpijskih igara u Riju. Vjerujem da će naša reprezentacija izvući korist iz ovoga, na ovom početku priprema. Imaćemo jasnu sliku da vidimo gdje smo u odnosu na ove reprezentacije. Odlična prilika da vidimo šta funkcioniše, a šta ne. Suvišno je pozvati publiku, jer reprezentacije kakve su Hrvatska, Mađarska i Španija, same po sebi privlače ogromnu pažnju. Vjerujem da će doći iz svih krajeva Crne Gore, kao i da će im biti interesantan i drugi par, a ne samo utakmice naše reprezentacije. Reprezentacija putuje na Olimpijske igre i 90 godina PVK Jadrana, sve je ukompnovano u jednu pravu cjelinu, kazao je Gojković.

trofej jadrana press 2Istog mišljenja su i naši reprezentativci Miloš Šćepanović i Draško Brguljan.

– Četiri vrhunske ekipe, veliki događaj za Herceg Novi, veliki događaj za Crnu Goru. Očekujem pravi spektakl i siguran sam da će publika uživati u vrhunskom spektaklu. Na samom smo početku priprema i siguran sam da će ovaj turnir pokazati određene stvari, ali u prvom planu je da se od ovoga napravi vrhunski događaj, istakao je golman naše selekcije.

Mislim da je ovaj turnir prava stvar, izuzetan događaj za Crnu Goru i za PVK Jadran. Turnir dolazi u pravo vrijeme, izuetno je jak, a mi se još nijesmo kompletirali. Odlična provjera da vidimo gdje smo u ovom trenutku. Odličan uvod za nastavak priprema u Sloveniji, naglasio je Brguljan.

Raspored turnira:

Čevtvrtak 23. jun:

19:15h Mađarska – Hrvatska

21:00h Crna Gora – Španija

Petak 24. jun:

19:15h Mađarska – Španija

21:00h Crna Gora – Hrvatska

Subota 25. jun:

19:15h Hrvatska – Španija

21:00h Crna Gora – Mađarska

8 Komentari

  1. Sport je stvarno neophodan čovjeku sve više,jer niko nema druge prilike za fizičku aktivnost,svi smo se školovali i ako se ne bavimo nekim sportom,jogom,fitnesom ili nekim novim zvučnim mahanjem,potpuno ćemo se transformisat u neka druga bića.Sreća je što društvo o tome mnogo misli i na tome predano radi,jer kako bismo svoje od boga dato vrijeme potrošili,kad drugoga rada nemamo,a dižemo se iz kreveta.Neka mi oproste Pravi.
    0    0
  2. Krem svijetskog vaterpola na Skveru. Sjajno. Kako i dolikuje nasem Jadranu. 90 godina tradicije…skoro vijeke. Bravo za slobodan ulaz kako i dolikuje proslavi. Leka, Scepo, Jokic, Radovic, Bobek, mladi Pjesivac…Gojkovic na klupi. Pero Porobic pomocni. Dr Dabovic i Dejo Mihajlovic fizio. Svi iz Jadrana ?????????
    0    0

Ostavite komentar

*

code