VATROGASCI NOVOG GASILI POŽARE NA ŠIŠTETU I UBLIMA, POMAGALI TREBINJCIMA

VATROGASCI NOVOG GASILI POŽARE NA ŠIŠTETU I UBLIMA, POMAGALI TREBINJCIMA

121
0
Podijeli

Rano jutros oko 2 časa, u naselju Šištet u Igalu, gdje je već duži niz godina nastanjeno nekoliko romskih porodica, došlo je požara u kome je gorjelo nisko rastinje, ali veće štete nije bilo, jer je Vatrogasna jedinica Herceg Novog, veoma brzo dobila poziv uznemirenih građana koji su vidjeli poprilično visok plamen.

– Sa jednim vozilom i 3 vatrogasca uspjeli smo da brzo ugasimo požar, koji je vjerovatno nastao usljed nesavjesnog paljenja nekog otpada, ali nije bilo veće opasnosti po ljude i imovinu – kazao nam je komandir Vatrogasne jedinice, Vidak Vuković.
Od dobijanja poziva do završetka intervencije prošlo je nešto više od sat i sve je na svu sreću prošlo bez posljedica.
Novski vatrogasci juče su imali veću intervenciju na Ublima, gdje je mještanin čisteći svoj posjed palio sakupljeni otpad.
– Riječ je o većem požaru i vatra je zahvatila visoko rastinje i prijetila je kućama, pa smo angažovali dvije smjene jedna je obezbjeđivala grad, a druga je gasila požar sa 8 vatrogasaca i vozilima, a u gašenju požara pomagali su i mještani – kazao je Vuković.
Prema njegovim saznanjima Ubljanin koji izazvao požar priveden je u Centar bezbjednosti, kako bi dao izjavu.
Građani u ovim vrelim danima moraju poštovati zabranu o loženju vatre na otvorenom da ne bi došlo do drastičnih posljedica po ljude i imovinu. No, ipak se dešavaju ovakve situcije, koje predstvljaju veliko upozorenje.
Inače, hercegnovski vatrogasci su prošlog vikenda bili na ispomoći opštini Trebinje gdje je izbio veliki požar, pa su od subote popodne do nedjelje ujutru obezbjeđivali dva sela u Popovom polju.
Prema podacima tamošnjeg Centra za gazdovanje kršem, u požaru koji je trajao šest dana, izgorjelo je blizu 320 hektara površine, od čega više od 240 pod niskim rastinjem na području trebinjske šume i 70 hektara pod šumom na području trebinjskih brda.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code