Vatrogasci ugasili požar na Orjenu prije kiše i snijega

Vatrogasci ugasili požar na Orjenu prije kiše i snijega

1101
5
Podijeli

vatrogasci orjen 1Pripadnici hercegnovske Službe zaštite i spašavanja sinoć iza ponoći ugasili su, nakon pet dana dežurstava i gašenja, požar na padinama Orjena i u okolini Vrbanja. Posljednju borbu sa vatrom imali su na staroj granici, između Crne Gore i BIH.
– Iako su mještani bili uspaničeni, pogotovo tokom noći kada su plameni jezici bili uočljiviji nijesmo dozvolili da kuće budu ugrožene. Svake noći smo imali dežurno po jedno vozilo na Vrbanju, a danju smo angažovali i cijelu smjenu. Zahvaljujem mještanima koji su vatrogascima ustupili besplatno smještaj, a konoba Zdravka Mandića hranu – kaže za Radio Jadran rukovodilac Službe zaštite i spašavanja, Aleksandar Škobalj.
pozar orjen 9Još se ne zna kolika je šteta pričinjena nakon požara na padinama Orjena, koji su bijesnili kao usred avgusta, jer nije bilo kiše, a pojavio se i sjeverni vjetar. Time će se pozbaviti u Agenciji za razvoj i zaštitu Orjena, ali, za sada izgleda da je uglavnom gorjelo nisko rastinje.
Novski vatrogasci su, pored Orjena, obezbjeđivali i novogodišnji vatromet sa Kanli kule, koji je dugo trajao i nije bilo incidenta. Na žalost, svakodnevno gase i kontejnere za smeće, koje i dalje pale nesavjesni mladi sugrađani. S obzirom da je ta pojava najizraženija u naseljima Crveni Krst i Španjola, sve je prijavljeno i policiji u očekivanju da se otkriju vandali.

vatrogasci orjen 3

Iz Službe zaštite i sapašavanja građanima čestitaju Novogodišnje i Božićne praznike.

Picerija i restoran

5 Komentari

 1. Svaka cast momcima koji se zrtvovase,ali zar je bilo potrebno lomiti ljude i tehniku da bi na kraju snjeg i kisa ugasili pozar koji je gorio pet dana.
  0  0
 2. Ovo neko priprema teren za ski stazu 🙂
  A ove sto pale kontenjere treba ufatit pa fino roditeljima rebnut kaznu za nove kante i angazovanje vatrogasaca i nebi im sigurno vise palo na pamet.
  0  0

Ostavite komentar

*

code