Vatrogascima u Boki oprema vrijedna 12 hiljada eura

Vatrogascima u Boki oprema vrijedna 12 hiljada eura

0
Podijeli

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a, Mirsad Mulić i regionalni koordinator njemačke humanitarne organizacije, Help Klaus Mok uručili su opremu za zaštitu i spasavanje od požara komandirima službi zaštite i spasavanja iz Kotora, Herceg Novog i Tivta.

Kako je saopšteno iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a, oprema je nabavljena u okviru projekta „Pružanje pomoći i prevencija katastrofa u Crnoj Gori“, koji zajednički realizuju Direktorat i njemačka humanitarna organizacija Help.

Picerija i restoran

“Vrijednost opreme je oko 12.000 eura i ona se sastoji od vatrogasnih crijeva, spojnica i naprtnjača. Dio opreme će biti dodijeljen i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u ovim primorskim opštinama”, dodaju oni.

U okviru ovog projekta, trenutno se sprovodi obuka za 20 vatrogasaca-spasilaca u Službi zaštite i spasavanja Tivat, a u prethodnom periodu projektne aktivnosti bile su fokusirane na podizanje svijesti građana o važnosti zaštite od požara, dijeljen je promotivni materijal i postavljani bilbordi sa ciljem edukacije stanovništva o zaštiti od požara.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code