Veče crnogorskog vaterpola: Ivović najbolji vaterpolista

Veče crnogorskog vaterpola: Ivović najbolji vaterpolista

1299
3
Podijeli

Na tradicionalnoj svečanosti ”Veče crnogorskog vaterpola” u Hotelu ”Splendid” u Bečićima, priznanje našem reprezentativcu Aleksnadru Ivoviću, najboljem vaterpolisti države u prošloj godini, uručio je predsjednik COK-a Dušan Simonović. vece vaterpola 1-Hvala svima koji su došli da zajedno promovišemo crnogorski vaterpolo. To je po meni sport broj jedan u Crnoj Gori, sport koji nas najviše afirmiše u svijetu. Godina za koju sam dobio priznanje nije bila berićetna, bila je ispod očekivanja. Ali, na samom početku ove godine taj utisak smo popravili. Napravili smo dva vrhunska rezultata – kvalifikovali smo se na Olimpijske igre, prvi put bez kvalifikacija. Naravno, osvojili smo i srebro na EP u Beogradu. Uz pomoć države i Olimpijskog komiteta, koji će nam sigurno po treći put obezbijediti vrhunske uslove za rad i pripreme, na pravi način treći put prezentovaćemo Crnu Goru na Olimpijskim igrama u Riju, poručio je Ivović.

Najbolji mladi vaterpolista u 2015. godini je Vlado Popadić, član PVK Jadran Carine i mladi reprezentativac Crne Gore. Najbolja crnogorska plivačica u 2015. godini je Jovana Terzić, a plivač Maksim Inić. Za izuzetan doprinos razvoju plivanja VPSCG dodijelio je nagradu Ivanu Zuberu za zaslužnog sportskog radnika.

Picerija i restoran

vece vaterpola 2

-Ovo prerasta u tradicionalno ”Veče crnogorskog vaterpola”. Nadam se da će tako ostati, jer nam daje šansu da se svi zajedno okupimo, družimo, da  zajedno podijelimo utiske o onome što smo uradili i što planiramo da uradimo. Ostavili smo za nama jednu uspješnu godinu ne samo na sportskom planu, već i u samom radu Saveza. Osvojili smo srebro u Beogradu i plasirali se u Rio, što je bio glavni cilj. Imali smo uspjeha i u drugim stvarima. Prije svega mislim na saradnju sa Opštinom Nikšić oko rekonstrukcije bazena. Nadam se da ćemo taj posao završiti najkasnije za dva mjeseca. Sa glavnim gradom Podgoricom dogovorili smo natkrivanje otvorenog bazena SC Morača. Vjerujemo da će naredne godine i taj posao biti gotov. Dakle, infrastruktura je jako važna da nastavimo sa uspjesima koje smo gradili posljednjih deset godina, a koji su od kada postoji VPSCG veliki. Sada nas očekuju Olimpijske igre, ja vjerujem da ćemo osvojiti jedno od prva tri mjesta koje i zaslužujemo. Pored vaterpolista sigurni smo da će se bar jedan plivač naći u Riju – istakao je predsjednik VPSCG, Srđan Kovačević.

On je zahvalio donatorima koji su i ove godine, kao i prethodnih,našli sredstava da pomognu VPSCG. Zahvalan je i Hotelu ”Splendid” koji uveliko pomaže ne samo oko organizacije ove svečanosti već i pripreme vaterpolo selekcije, kao i vaterpolo radnicima koji su svojim zalaganjem doprinijeli  rezultatima. Riječi zahvalnosti Kovačević je na kraju uputio i sportistima koji su, kako je rekao, još jednom učinili da se svi u vaterpolo i plivačkom sportu osjećamo ponosni.

VPSCG je uručio zahvalnice za doprinos u osvajanju srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2016. godine i plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

3 Komentari

 1. Bravo Maksime, i neznas koliko smo svi ponosni na tebe a znamo koliko truda i volje ulazes da bi bio jedan od najboljih svetskih plivaca.

  Sva podrska za dalje uspehe.
  0  0
 2. Bravo moji novljani i jadranaši. Bravo Jovana, Vlado, Leka, prof Zuber. Sve Jadranaši…da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Bravo i za sve sa EP u BG, najvise za Vlada Gojkovića.
  0  0

Ostavite komentar

*

code