Veće mogućnosti za mlade ugostitelje

Veće mogućnosti za mlade ugostitelje

1436
1
Podijeli

obuka ugostiteljiCentar za podršku lokalnog i regionalnog razvoja iz Herceg Novog uspješno je završio šestomjesečni projekat pod nazivom ”Food&Beverage akademija”. Glavni cilj projekta je obuka mladih kadrova u sektoru ugostiteljstva  kroz organizovanje desetodnevnih stručnih obuka. Prvi petodnevni stručni seminar održan je na temu ”Savremeno hotelijerskog poslovanja” koji su pohađali prvenstveno srednjoškolski turistički tehničari i studenti turizma, dok je drugi stručni seminar na temu ”Gastronomija i restoraterstvo” bio posvećen srednjoškolcima te nezaposlenim mladim kuvarima i konobarima.

– Stručne obuke je pohađalo preko 35 svršenih srednjoškolaca, nezaposlenih i mladih sa nedovoljnim iskustvom u ugostiteljstvu i turizmu koji imaju želju i ambiciju za bavljenje tim poslom. Projekat je nastao kao odgovor na sve izraženije potrebe za kvalifikovanim, stručnim i efikasnim kadrom u ugostiteljstvu na crnogorskom tržištu rada, a više od polovine polaznika je ostavarilo radni odnos u domaćim hotelima i drugim turističko-ugostiteljskim objektima po završetku obuka – navodi se u saopštenju iz NVO Centar za podršku lokalnog i regionalnog razvoja.

Picerija i restoran

obuka ugostitelji2Predavanja u okviru projekta obezbijedili su Agencija za konsalting i menadžment HT iz Beograda, koja se bavi edukacijom, implementacijom i korekcijom hotelskog poslovanja, sa akcentom na recepcijsko poslovanje, poslovanje hotelskog domaćinstva, prodaje, marketinga i menadžmenta. Predavanja su vodili domaći i inostrani stručnjaci među kojima su direktor HT agencije Radomir Samčević, F&B menadžerka iz hotelske gropacije ‘’Casa del Mare’’ Mirjana Vasić i urednica jedinog specijalizovanog časopisa za turizam i ugostiteljstvi u Crnoj Gori Sanja Golubović.

 

Projekat je realizovan u saradnji sa Srednjom mješovitom školom ”Ivan Goran Kovačić” i Zavodom za zapošljavanje – područnom jedinicom Herceg Novi, uz podršku Komisije za raspodijelu dijela od igara na sreću za 2015. godinu.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code