Večeras folkloraši u Đenovićima, program “U susret ljetu”

Večeras folkloraši u Đenovićima, program “U susret ljetu”

0
Podijeli

Povodom otvaranja turističke sezone KUD Sloga Đenovići organzovaće večeras koncert na ljetnjoj sceni ispred Doma kulture u ovoj MZ. Nastupiće mlađi ansambli iz KUD-a Pionir iz Zrenjanina i KUD-a “Cvetko Grbić” iz Štrpca, kao i pjevačka grupa iz “Sloge”.

Omladina KUD-a Pionir boravi u uzvratnoj posjeti do četvrtka, jer je KUD Sloga lani bio njihov gost na festivalu Lala.

Picerija i restoran

Oba društva će izvesti po 5-6 koreografija iz svog repertoara, te zbog obimnosti programa, KUD Sloga neće nastupiti, objašnjava predsjednica KUD-a Sloga, Ankica Vujnović.

– Iz našeg društva nastupiće pjevačka grupa oformljena prije 4 mjeseca i popunjavaće program ova dva ansambla, koji bi željeli da pokažu sve što su donijeli, svoje nošnje i igre. Predstaviće igre iz Šumadije, Banata, Leskovca, Vlaške igre, stare Srbije, Makedonije, a sa KUD Pionir  nastupiće i njihova pjevačka grupa Gugutka – ističe Vujnović.

Nakon nastupa ova dva društva slijedi muzički dio gdje će goste zabavljati lokalni bend iz Đenovića, a za djecu će biti upriličeno zajedničko druženje uz posluženje.

Kako kaže Vujnović, u KUD-u Sloga je sada odmor od takmičenja, a ovog ljeta, sve do polovine septembra, na svakih 15-ak dana organizovaće koncerte u Đenovićima prateći smjenu turista. Takođe, ponudili su TO Herceg Novi učešće u kulturno-zabavnim manifestacijama.

– Čekamo program TO Herceg Novi, koji nam nije još dostavljen. Pitanje je da li ćemo uopšte imati angažmane kao što je bilo pretprošle godine kada smo imali preko 10 koncerata u sezoni – navodi Vujnović.

Početak večerašnjeg programa zakazan je za 20 časova, a ulaz je besplatan.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code