VEČERAS KRAJ KARNEVALSKIM LUDORIJAMA U KOTORU

VEČERAS KRAJ KARNEVALSKIM LUDORIJAMA U KOTORU

204
0
Podijeli

Karnevalskom povorkom od ljetnjeg bazena do Gurdića, koja počinje u 21 h, u Kotoru će večeras biti okončan četvorodnevni XIV Internacionalni kotorski ljetnji karneval.

U karnevalskoj povorci učestvovaće i kotorska Gradska muzika, a program sa glavne bine vodiće urednica “Skala” radija Dubravka Jovanović i Branislav Knezović. Nakon toga, fešta se nastavlja u Starom gradu uz bend “Amadeus” iz Dubrovnika.
Ovogodišnji karneval je prema riječima organizatora iz Udruženja “Fešte” znatno bogatiji i raznovrsniji u odnosu na prethodne godine, a učestvovao je i velik broj karnevalista iz inostranstva: Italije, Bolivije, Makedonije, Srbije, Hrvatske, uz isto toliko domaćih trupa iz Kotora, Herceg Novog i Budve.
Četvorodnevna fešta pod maskama i ove godine programski je ponudila za svakoga po nešto. Jedan od najznačajnijih segmenata bio je sinoćnji koncert kotorske grupe “Muzička radionica” , koji su na Trgu od oružja obilježili tri decenije od osnivanja.
Prije koncerta, na ljetnjem bazenu održane su „Karnevalske igre bez granica” i predstavljene inostrane i domaće karnevalske grupe.
Na kotorskim pjacetama protekle tri noći upriličen je Dječiji maškarani program, papalada ala maka ispred SC Kamelija, ribarska fešta na muljanskoj rivi, koncert marijači benda iz Zagreba “Los caballeros”. Prve večeri karnevala za prisutne je upriličen concert mažoretki “Fešta”, većče klapa, kao i predstava Teatra 303 “Na kotorskom dvoru”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code