Večeras na KotorArt-u

Večeras na KotorArt-u

335
0
Podijeli

KotorArt logo2Na trećem danu XXIV Kotorskog festivala pozorišta za djecu u 20 h u Kulturnom centru možete pogledati predstavu “Čudovište iz smeća”. Predstava se bavi istom tematikom kao i ona odigrana sinoć “Parlament riba” i nastavlja putovanje morskim svijetom.

Postoji riba čiji je zadatak da čisti mora! Ona svom poslu pristupa sa velikim osjećajem odgovornosti. Ova riba je pojela toliko smeća da se pretvorila u čudovište, ali u čudovište dobrog srca. Odlučno pokušava da pojede sve smeće i da održi mora čistima. Najviše mrzi plastične flaše. Oh, šta to bi?! Karađoz baca plastičnu flašu u more! Iznenada, čudovište se pojavljuje i suočava se sa Karađozom. Pratimo ribu ispod površine mora, zalazimo u stomak čudovišta, plovimo morem Karađozovim malim čamcem i sve to na platnu površine 150×100 cm. Kada se bezazlena i privlačna vizija svega ovoga spoji sa notama tradicionalne muzike, zajedno stvaraju ogroman i fantastičan svijet marioneta i sjenki.

Picerija i restoran

Oni koji odgledaju ovu veličanstvenu komediju ne mogu da povjeruju da je iza scene samo jedna osoba koja upravlja sa toliko marioneta, a to je Čengiz Ozek.

 

Za malo starije u 21.30h na Ljetnjoj pozornici biće odigrana predstava Kazališne družine Pinklec iz Hrvatske, “Pola pola”, i isrpičana priča o odrastanju, razvodu roditelja i prijateljstvu.

Nika ima 12 godina i njeni roditelji se razvode. Andrija je njen prijatelj iz razreda, i on je to iskustvo već prošao sa svojim roditeljima koji se cijeli život svađaju i mire. Prijateljstva koja se rađaju u tom dobu ostaju za cijeli život, tako će i Niku i Andriju obilježiti bliskost koju su razvili pokušavajući shvatiti zašto ljudi uopšte sklapaju brakove, budući da čim se vjenčaš, već imaš pravo da se razvedeš!?

U predstavi graju: Karolina Horvat, Mario Jakšić, Maja Katić, Davor Dokleja.

 

U sklopu pratećeg programa, u Katedrali sv. Tripuna,  publika će imati priliku da prati koncert povodom otvaranje Festivala gudača, na kojem će se prdstaviti gudački kvartet Vollmond. Na Pjaci od kina u 19:30 časova  predstava iz Banja Luke, “Smiješno putovanje”, a u 20:30 na istom mjestu promocija stihobojanke “SLANE PJESME”, Dejana Đonovića.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code