Večeras na Purgatorijama, KotorArtu, Grad teatru Budva

Večeras na Purgatorijama, KotorArtu, Grad teatru Budva

507
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_dogadjaji_2014_kultura_hilperikPozorišnom predstavom za djecu hercegnovskog pozorišta “Hilperik strašni razbojnik” na sceni Atrijuma Buća u 20:30, večeras se nastavlja 11. izdanje festivala mediteranskog teatra  Purgatorije. Na ljetnjoj pozornici u 21:30 časova biće prikazana monodrama “Zlatni lančić od bižuterije”, beogradskog teatra Favi, čiji je tekst napisao Milorad Karadžić, a izvodi Andrija Milošević.

U isto vrijeme, na sceni Luštica bay u Radovićima, u stambenom bloku „Lipa“, zakazan je koncert grupe Trio Balkan, kojeg čine Oleksij Molčanov-klavir, Nevila Klakor-violina i Anda Bushi-viola, a na programu je koncert pod imenom “Veče piazzole”.

Picerija i restoran

Na kotorskom KotorArt festivalu, u programu “Pjaca od folozofa”, koji se ove godine se održava pod sloganom “Budućnost je ovdje: tehnologija i nadzor”, u kinu Boka od 19 časova, predavanje “Portret digitalnog despota” održaće Renata Avila, a dva sata kasnije, na istom mjestu, Angela Rihter govoriće o “Umjetnosti protiv nadzora”.

Kada je riječ o budvanskom festivalu  “Grad teatar”, na Trgu pjesnika večeras je na programu književno veče posvećeno Vlasti Mandić i njenoj knjizi “Botnuade” na kojem će, pored autorke, govoriti novljanin pisac Nikola Malović, a moderator večeri je Božena Jelušić.

Botunade su novi projekat Vlaste Mandić, kojim se autorka hvata u koštac sa silama koje osiromašuju i razgrađuju govor Boke i Kotora. Riječ je o nizu dramskih situacija i živopisnih narativnih formi, zasnovanih na humoru i komici malog primorskog grada. Kada ih čitate, čini vam se da ste se upravo vratili iz Amerike, u kojoj ste proveli gotovo čitav život, u čežnji za rodnim pragom i zvukom majčinog glasa.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code