Početna Kultura Večeras počinje 4. Međunarodni horski festival

Večeras počinje 4. Međunarodni horski festival

0

Trodnevni Međunarodni horski festival, koji organizuje NVO Fortuna u saradnji sa strateškim partnerima Muzičkom školom i crkvom Sv. Jeronima, počinje večeras u 18:30 h na trgu od muzike, u Starom gradu. U slučaju kiše, program će biti održan u porti crkve Sv. Jeronima.

Na festivalu ove godine učestvuje 9 horova – tri iz Rusije, tri iz Ukrajine, dva iz Srbije i hor iz Slovenije. Najboljem horu biće dodijeljeno priznanje Laureat i novčana nagrada od 500 eura. Odluku o tome donijeće tročlani žiri.

Na otvaranju festivala nastupiće profesori škole i 4 hora, koja će učestvovati sjutra u takmičarskom dijelu festivala – Gradski dečji hor „Zvezdice“ Leskovac, Mješoviti pevski zbor „Adoramus“ Logatec, Slovenija, Ženski hor „Lad“, Moskva i Gradski mješoviti hor Bijelo Polje.

Takmičarski dio programa počinje ujutru u 11 h, a biće održan u crkvi Sv. Jeronima. Revijalni koncert počinje u 18 h, a proglašenje pobjednika biće u 19 h.

Održavanje festivala pomogli su: Opština Herceg Novi, Turistička organizacija, Hunguest Hotel Sun resort, stalni prijatelj svih festivalskih programa škole Gradska kafana, firma Fany Marić Đukić, pekara Šušić, hipermarket HD Laković, d.o.o Val-Gojković i d.o.o. Surfmont.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code