VEČERAS POČINJE DJEČIJI KARNEVAL

VEČERAS POČINJE DJEČIJI KARNEVAL

138
0
Podijeli

Svečano otvaranje IX Dječijeg karnevala zakazano je za večeras na bazenu na Škveru, u 20 časova. Predsjednik opštine Nikola Gojković predaće ključeve grada malom kapu karnevala Marku Crnjacu.

Večeras bi trebalo da bude izabrana i princeza karnevala pa će oni sjutra u 18 časova predvoditi međunarodnu dječiju karnevalsku povorku od Trga Nikole Đurkovića. Sve će se zavrtšiti velikim dječijim maskenbalom i žurkom na Trgu ispred opštine.
U nedjelju će biti organizovan izlet trajektom za sve učesnike karnevala. Pripremljeno je dosta reklamnog materijala, karnevalske kape, krinke, zastavice, flajeri i čitav grad je ukrašen.
“Nezvaničan” početak karnevala obilježen je sinoć, podizanjem zastave karnevala na Sat kulu, čime je otpočela ova dječija fešta u kojoj učestvuje 45 karnevalskih grupa. Karneval je ove godine okupio 1200 učesnika iz Slovenije, Srbije, BiH, Makedonije, Rusije, a najviše iz Crne Gore i grada domaćina Herceg Novog.
Manifestacija će ove godine koštati 30 hiljada eura, od čega su jedna trećina sredstva sponzora i donatora, a ostala Opštine i TO Herceg Novi. Generalni pokrovitelj manifestacije, čiji će specijalni gosti biti Dragoljub Đuričić i Bokeški tamburini, je opština Herceg Novi, pokrovitelj Turistička organizacija, zlatni sponzor agencija Sfera art, prijatelji SZR Tim, Pomorski saobraćaj i Institut Igalo.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code