Večeras počinju 33. Dani muzike u Herceg Novom

Večeras počinju 33. Dani muzike u Herceg Novom

913
0
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_kultura_jul_dani_muzike_otvaranje_1Nastupom renomiranog gudačkog ansambla “Prima Vista” iz Varšave ,sa istaknutom flautiskinjom iz Južne Koreje, Hjanđong Park, večeras će u Dvorani Park, u 21.30 početi 33.Dani muzike.

– Poput mnogih kulturnih centara i Herceg Novi je na specifičan način dio širokog evropskog, pa i svjetskog auditorijuma, u koji se jedinstveno lijep, zanimljiv i gostoprimljiv grad pretvara posebno ljeti, naročito u julu. Obilježavajući 33. rođendan, međunarodni festival Dani muzike privući će u svom ustaljenom terminu i trajanju od deset dana, publiku ne samo svog okruženja, već i brojne posjetioce sa strane, koji su već navikli da svoj odmor planiraju upravo u vrijeme hercegnovskog Festivala klasične muzike – očekuju organizatori.

Picerija i restoran

U klimatizovanoj Dvorani Park fesstivalska publika će imati priliku da čuje djela Hajdna, Mocarta i Merkadantea.

Umjetnički direktor manifestacije je proslavljeni crnogorski pijanista Boris Kraljević, producent JUK Herceg Fest, pokrovitelji festivala ove godine su Opština Herceg Novi i Ministarstvo kulture  Crne Gore, a sponzor Hunguest Hotel Sun Resort.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code