VEČERAS SVEČANI KONCERT POVODOM DANA NEZAVISNOSTI U MUZIČKOJ ŠKOLI

VEČERAS SVEČANI KONCERT POVODOM DANA NEZAVISNOSTI U MUZIČKOJ ŠKOLI

117
0
Podijeli

Povodom obilježavanja Dana nezavinsoti Crne Gore, 21. maja, učenici hercegnovske Muzičke škole upriličiće, tradicionalno, svečani koncert.

Koncert će biti održan večeras u koncertnoj sali škole, od 19.30 h.
Tokom jednočasovnog programa predstaviće se oko 30 učenika, koji su nastupili na 42. Festivalu mladih Crne Gore, kao i klavirski duo Mila i Robert Moris, koji su osvojili II nagradu na internacionalnom takmičenju “Premio Clivis” u Rimu, najavila je u razgovoru za Radio Jadran, direktorica škole, Nada Karadžić.

Picerija i restoran

“Ovim koncertom na neki način okončaćemo ovu školsku godinu, a ujedno biće to prilika i da našim sugrađanima čestitamo ovaj veliki datum, jednako velik za Herceg Novi kao i za našu državu”, kazala je Karadžićka.
Biće izvedena djela kompozitora baroka, renesanse, novijeg datuma, a koncert će završiti nastupom školskog benda.
Karadžićka je iskoristila priliku i da najavi upis učenika za školsku 2015./2016. koji počinje od 1. juna, a trajaće do 5. juna. Pravo na upis imaju đaci uzrasta od 6 i 7 godina. Prijemni ispit obavljaće profesorski žiri od 3 člana, a provjeravaće se sluh, muzička memorija kao i pjevanje neke pjesme po izboru.
Takođe, uporedo sa upisom za novu školsku godinu, od 1.-5. juna obavljaće se i upis zainteresovanih na “sekciju” za solo-pjevače. Pravo na upis imaju učenici od VI – IX razreda odnosvne, i učenici svih razreda srednje škole.
U školi očekuju da će i ove godine biti upisano oko 50 učenika, što je na nivou prošlih godina.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code