Večeras u Igalu Dragoljub Đuričić i Balkanska lavina

Večeras u Igalu Dragoljub Đuričić i Balkanska lavina

7
Podijeli

Proslavljeniji novljanski bubnjar Dragoljub Đuričić i njegova Balkanska lavina nastupiće večeras na Igaljskom ljetu 2018. u Omladinskom parku u Igalu u 21 čas, u organizaciji Turističke organizacije Herceg Novi.

Ovogodišnju seriju nastupa duž opštine započeli su na Zeleničkom ljetu u ponedjeljak, a sjutra će nastupiti i na Rosama u 16 časova.

Picerija i restoran

Kako za Radio Jadran Đuričić kaže, jedino u Herceg Novom već tri godine priređuje male ulične nastupe, jer mu je posebno interesantna odlična interakcija sa publikom, što ostaje u lijepom sjećanju.

Od zabavno-kulturnog programa, kako kaže, najviše mu se dopadaju nastupi klapa, Gradske muzike i mažoretki koji imaju posebnost jer je grad poznat po Prazniku mimoze. Savjetuje da Herceg Novi treba stalno da njeguje svoju tradiciju i autentičnost.

– Program bi trebalo kroz karnevalske povorke podići na viši nivo. Herceg Novi zaslužuje da ima ljetnji karneval za koji se zna i gdje bi dolazili ljudi sa raznih karnevala, jer u Evropi postoji toliko njih koji žive za karneval. Mene ne interesuje što ne pratimo svijet, nego ono što nam je originalno mi otaljavamo po sistemu “pušti me stat” – ističe Đuričić.

Inspiraciju za ulične nastupe u Herceg Novom dobio je još početkom 2000-tih kada je tako nastupao u Dominikanskoj Republici i uspio da zaintrigira i zabavi publiku. Kako kaže, potrebno je raditi na boljem reklamiranju kulturno-zabavnog programa, jer previše je sadržaja, pa se reklame prepliću.

Njegova saradnja sa Turističkom organizacijom Herceg Novi je solidna, pa učestvuje i u pripremi jubilarnog 50. Praznika mimoze, koji bi trebalo da bude najinteresantniji i najbolji do sada.

Nakon sjutrašnjeg nastupa na Rosama, Dragoljub Đuričić i Balkanska lavina nastupiće na Đenovićkom ljetu, u petak 13. jula. Zabavno-kulturni program biće upriličen na platou ispred Mjesne zajednice Đenovići. Osim bubnjarskog spektakla goste očekuju nastupi Mjesne muzike Đenovići i Mažoret kluba Lili.

Krajem avgusta Dragoljub Đuričić i Balkanska lavina imaće još jednu seriju uličnih nastupa duž Herceg Novog.

Inače, u organizaciji TO Herceg Novi večeras će na stepeništu glavnog gradskog trga nastupiti hercegnovska ženska vokalna grupa “Lira” u 21 čas. To je jedan od 12 koncertnih nastupa pod nazivom “Na Bokeškom trgu”.

7 Komentari

  1. E moj Dragoljube.Dok si rusio Milosevica(naravno,to nisi trebao da radis) valjao si im u Srbiji a sad ti ne daju ni 500 evra da tamo sviras(lupas) pa sad svako malo koncert u HN.

    20
    4
  2. A kad će u BIJELOJ da dođe , no sve dovode neke ovdje ispred doma kulture ,sačuvaj boze I sakloni ,kad dođu nigdje zive duše nema ,samo onaj sto ih dovede I to je to

    12
    11

Ostavite komentar

*

code