Većina zakupljenih plaža uredna i nakon sezone

Većina zakupljenih plaža uredna i nakon sezone

1
Podijeli

Služba komunalne policije i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom su od 30. novembra do 10. decembra u više navrata izvršili inspekcijske nadzore zakupljenih i nezakupljenih plaža na teritoriji opštine Herceg Novi, saopšteno je iz lokalne uprave.

vrijeme-8787Ukupno su prekontrolisane 82 zakupljene plaže, od kojih su 67 bile uredne. Za 15 plaža je zakupcima naloženo da otklone nepravilnosti. Njih 11 je već postupilo po rješenju, a kod četiri je postupak u toku. Nezakupljene plaže na teritoriji opštine Herceg Novi su u trenutku kontrole bile uredne.

Picerija i restoran

Najviše nepravilnosti uočeno je na plažama u Igalu, na potezu od “Galeba” prema Staroj banji, te je i najveća pažnja bila usmjerena na taj dio.  Iako je većina nepravilnosti prouzrokovana morskim nanosima pod udarom juga, zakupci plaža dužni su da postupe po naloženim rješenjima.

Nova praksa, da se u koordinaciji ove dvije službe radi inspekcijski nadzor plaža nakon ljetnjeg perioda pokazala se kao veoma uspješan način za kontrolu i održavanje čistoće kupališta u zimskom dijelu godine.

1 komentar

  1. Da li komunalna policija uocava da ni ove godine, kao ni mnogo godina prije ,nema ulicne rasvjete na setalistu ispod Titove vile.Taj potez je omiljen medju rekreativcima ,ali izgleda da taj dio grada ne zanima nikoga dok ne dodje ljeto i ubiranje zakupa.Nema veze ,isli smi po mraku i godinama do sada ,pa cemo i za vrijeme ove vlasti i cekati nekoga ko smatra i ovaj dio dijelom setalista!!!!

Ostavite komentar

*

code