Vektra Boka prodaje opet dio imovine za 9,2 miliona eura

Vektra Boka prodaje opet dio imovine za 9,2 miliona eura

10
Podijeli

Odbor direktora kompanije Vektra Boka raspisao je javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine ovog hercegnovskog preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 9,29 miliona eura. Pisane ponude treba dostaviti do 29. septembra.

Na prodaju je ponuđen restoran Galeb po početnoj cijeni od 4,43 miliona eura, motel Dubrava za 2,6 miliona, gradski restoran za 562,5 hiljada, zemljište i poslovni prostor u Herceg Novom za 330 hiljada i zemljište na Rosama za 250 hiljada eura.

Picerija i restoran

Prodaje se i poslovni prostor Službe računovodstva za 220 hiljada, motel Borići sa zemljištem za 200 hiljada, kao i zemljište kod hotela Rivijera u Njivicama na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada eura.

Imovina će se prodati ponuđaču koji ponudi najviši novčani iznos za kupovinu.

Prikupljene ponude će formirana komisija nakon otvaranja dostaviti Odboru direktora na razmatranje, a odluka o prikupljenim ponudama donijeće se najkasnije u roku od 15 dana od dana razmatranja.

Odbor direktora raspisao je prvi put krajem jula javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine Vektre Boke, po ukupnoj početnoj cijeni od 10,02 miliona eura. Ponuda je stigla samo za poslovni prostor Paradiso u Njegoševoj ulici,  preduzetnika Rajka Čelebića u visini od 251 hiljadu eura.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB).

Privredni sud je krajem februara ove godine prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke.

Inače, već nakon prve javne prodaje u javnosti se moglo čuti da Vektra Boka prodaje i dio imovine nad kojim nema 100 postotno vlasništvo, poput Gradskog restorana, gdje se javljaju bivši vlasnici, ili parcela oko hotela Rivijera, koje su u državnoj svojini.

10 Komentari

Ostavite komentar

*

code