Vektra Boka prodala prostor bivše Službe računovodstva i uplatila sredstva povjeriocima prvog...

Vektra Boka prodala prostor bivše Službe računovodstva i uplatila sredstva povjeriocima prvog isplatnog reda

3
Podijeli

Poslovni prostor bivše Službe računovodstva u Njegoševoj ulici, u Herceg Novom, koji je ponuđen za 220 hiljada eura na posljednjem javnom pozivu za prodaju imovine Vektra Boke, pordat je, potvrdio je našem radiju predsjednik Odbora direktora Vektra Boke, Milić Popović.

– Sve što mogu da kažem tim povodom jeste da smo prodali taj prostor i isplatili, shodno planu, prvi isplatni red u roku, kako je sud predvidio. Sljedeći javni pozvi biće objelodanjeni u štampi, nakon odluke Odbora direktora – kazao je Popović kratko, ne precizirajući kada će to biti.

Picerija i restoran

Povjerioci u prvom isplatnom redu, u skladu sa planom reorganizacije kompanije, koji je usvojen prošle godine su radnici i bivši radnici kompanije “Vektra Boka” AD u stečaju, a potraživanje je u iznosu od oko pola miliona eura.

Predsjednik Sindikata “Vektra Boke”, Vojin Miljanić potvrdio nam je da je uplaćen iznos od oko 75 hiljada eura.

– Po 675 eura za svakog radnika. Prvi isplatni red uključuje  tri i po minimlaca plus doprinose. U naredne četiri godine treba izmiriri ukupna dugovanja,  po 25%, odnosno po četvrtinu svake godine  svim povjeriocima – objasnio je on.

U prvom isplatnom redu je isplata tri i po minimalca i 24 doprinosa u ukupnom iznosu 515.916 eura, u trećem isplatnom redu su potraživanja zaposlenih od 3.66 miliona eura (razlika između minimalca i stvarno zarađene plate, staž za nepunih pet godina, prevoz i sve izvršne sudske presude koje je priznao stečajni upravnik i stečajni sudija) i trebalo bi da budu izmirena u četiri rate do kraja 2020. godine.

Kompanija Vektra Boka u ovom momentu zbog neplaćanja poreza i doprinosa na zarade, odnosno lična primanja, sa  2,7 miliona eura slovi  za najvećeg dužnika. Stečaj je uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci. Od prošle godine primjenjuje se Plan reorganizacije.

Njime je predviđeno da Vektra Boke prodajom poslovnih prostora obezbijedi 25,69 miliona eura za ispunjenje obaveza. Takođe,  da kompanija zapošljava 29 stalnih i 50 sezonskih radnika. Planom se predviđa I da se dug isplati za pet godina, a nakon toga zajedničko ulaganje sa Soravia grupom iz Austrije koja je  poslala pismo sa namjerama za ulaganja u Toplu i hotele “Tamaris, “Igalo i “Plaža”.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code