VELIKA KIŠA I JUGO, BEZ VEĆIH NEVOLJA U BOKI, ALI NE I...

VELIKA KIŠA I JUGO, BEZ VEĆIH NEVOLJA U BOKI, ALI NE I U OKRUŽENJU

0
Podijeli

Iako je protekla noć u Boki prošla uz jake udare vjetra i konstantu kišu, tehničke službe javnih preduzeća su “mirovale”.

Služba zaštite i spasavanja i JP Stambeno komunalno nijesu imali pozive građana niti izlazili na teren.
U JP Stambeno komunalno ovih dana skoncentrisani su na uređivanje zelenih površina u Đenovićima i dalje duž rivijere u susret 46. Prazniku Mimoze, kazao nam je direktor ovog preduzeća Boris Seferović:
“Imamo i dalje kvar kod semafora, ne rade 4 stuba javne rasvjete, zbog kojih je i svjetlo na semaforu na žutom, “treptajućem” režimu, ali i to ćemo, čim vrijeme dozvoli, nastojati da saniramo”.
Protekla noć bila je mirna i u hercegnovskoj luci na Škveru, ali i za ribarice JK “Jugole Grakalić”.
“Morali smo samo iz par barki da izvučemo malo vode, ali to nije ništa značajno, jer je to pri ovakvom vremenu uobičajeno”, kažu nam u “Jugole Grakalić-u”.
U hercegnovskoj opštini od juče ujutro u 7 h, do sada je palo 73 l kiše po m2, a duvao je olujni istočni vjetar od 80 km/h, odnosno 23 m/s. Najjači udar istočnog vjetra zabilježen je jutros u 6 h, saopšteno nam je u Hidrometeorloškoj stanici u Igalu.
Zbog sinoćnjeg nevremena, Kotorani su bili dvije ure bez struje, od 21 h do 23 h. Kako javlja Skala radio, grom je udario negdje u Gradiošnicu odakle se Kotor snadbijeva strujom iz trafostanice 110 Kw.
U tivatskoj opštini nijesu zabilježeni nikakvi problemi, mada su mještani Petrovca ovog jutra uslikali pijavicu, a sazanjemo i da je u Budvi došlo do odrona i da je zaustavaljen saobraćaj.
Nevrijeme nije zaobišlo ni dubrovačku opštinu, gdje je, kako prenose tamošnji mediji, tokom jučerašnjeg dana palo za samo pola ure 32 litra kiše po metru kvadratnom, što je stvorilo bujice i jezera na saobraćajnicama. Prolom oblaka zahvatio je i Župu Dubrovačku gdje su prijavljena dva prodora vode u kuće, u Kuparima i Mandaljeni. Najugroženija je takozvana “Kamena zgrada” na ulazu u bivši auto-kamp u Kuparima, koja je potpuno bila poplavljena u septembru, prenose hrvatski mediji.
U Crnoj Gori danas će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom, najavili su meteorolozi. Intenzivnija kiša očekuje se na jugu u jutarnjim i prijepodnevnim satima, a tokom noći u višim planinskim predjelima na sjeveru biće uslova i za slab snijeg. Duvaće jugoistočni i južni vjetar, slab do umjeren, na primorju i u sjevernim predjelima na udare i jak. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 5 do 15 stepeni.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code