VELIKA SUMNJA U PODMETNUTE POŽARE U BUDVI

VELIKA SUMNJA U PODMETNUTE POŽARE U BUDVI

89
0
Podijeli

DSC00399Tužno izgleda ulaz u Budvu i brdo Košljun. Nakon jučerašnjeg velikog požara, u kome je izgorjela jedna stara kuća, desetak hiljada kvadarata borovine i niskog rastinja uz obalu i na samom brdu, ostalo je pravo sablasno zgarište. Budvanski vatrogasci povremeno još intervenišu i sumnjaju da je požar podmetnut.

– To je drskost. Ovaj požar u Budvi mogao je da nastane samo  kao posljedica velike nepažnje, nebrige ili pojedinih ljudi koji nisu razmišljali kada su upotrebili otvoreni plamen da može doći do ovolike štete  na samom ulazu u grad – kaže nam načelnik službe zaštite i sapasavanja Zdravko Sljukić.

Picerija i restoran

On dodaje da veoma dugi sušni period i jak vjetar pomažu vatri, koja se, što je veoma čudno, javlja na identičan način, na mjestima  gdje nekom očigledno treba plac za gradnju ili ima krajnje zlu namjeru.

pozar_bd_stub– Budvanski vatrogasci nijesu pet dana spavali, ali mislimo da bi trebalo i da istražne službe obave posao na terenu.

Inače, požari u Petrovcu su pod kontrolom, ali mještani sela Đurovići i dalje strahuju. Ukazuju opet na ljudski nemar koji je kriv za požar koji je prvo izbio juče ujutru u Gornjim Đurovićima, iznad Buljarice.

– Plamen je dolazio do prozora i vrata kuća. Izbio je u blizini naših domova. Pao je elktro stub od vjetra i žice su izazvale varničenje. Godinu upozoravamo uzalud petrovačku Elektrodistribuciju da će se ovo desiti i eto deslila se nevoilja. Izgorjeli su nam maslinjaci, voćnjaci, šuma, a umalo i mi! – priča za Radio Jadran mještanin Luka Andrić.

DSC00403

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code