Veliko interesovanje produžilo raspravu o Prostornom planu obale

Veliko interesovanje produžilo raspravu o Prostornom planu obale

1339
1
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_gradovi_hn_herceg novi 6Javna rasprava o Nacrtu Prostornog plana posebne namjene za obalno područje Crne Gore i Nacrtu izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu produžava se 15 dana i trajaće do 12. marta.
Razlog je veliko interesovanje građana, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.
Jer, cilj javne rasprave jeste da se na organizovan, strukturan način stručna i laička javnost upozna sa ovim dokumentima i daju mišljenje i sugestije.
Crnogorsko društvo ekologa i Ekološki pokret OZON pokrenuli su Inicijativu za stavljanje Moratorjuma za gradnju na crnogorskoj obali koji je, kako su ocijenili, jedini odgovor na nekvalitetna dokumenta koji su na javnoj raspravi.
– Ovom inicijativom zahtijevamo da se Nacrt Prostornog plana posebne namjene za Obalno područje Crne Gore i Nacrt Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu povuku sa javne rasprave i da se inicira javna rasprava o našem predlogu, kaže se u saopštenju.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code