Veliko zanimanje za seminare IRF-a “Šansa za posao” u Novom i Tivtu

Veliko zanimanje za seminare IRF-a “Šansa za posao” u Novom i Tivtu

0
Podijeli

Dosta mladih, žena, visokoškolaca, poljoprivrednih proizvođača i onih koji su proglašeni tehnološkim viškom prisustvovalo je seminarima “Šansa za posao” održanim u Herceg Novom i Tivtu. Oni očekuju finansijsku i nefinansijsku podršku IRF-a i ZZCG u ostvarivanju svojih biznis ideja.

Opština Herceg Novi će, u zakonskim okvirima omogućiti svim zainteresovanim licima logističku podršku za apliciranje za kredit kod IRF-a, kazao je obraćajući se polaznicima, predsjednik SO, Miloš Bigović.

Picerija i restoran

Od osnivanja do sada IRF je plasirao blizu 500 miliona eura, od čega samo u ovoj godini 157 miliona, čime je premašen i planirani iznos od 120 miliona, kazao je, predstvljajući rezultate finasijske podrške preduzetnicima, predsjednik Odbora direktora IRF-a, Zoran Vukčević.

Na povećanu kreditnu aktivnost IRF-a najbolje ukazuje poređenje visine iznosa plasiranih sredstava, koja su se prvih godina kretala u rasponu od 10 -15 miliona eura sa iznosima od 120 – 130 miliona eura, koliko je na godišnjem nivou realizovano poslednjih godina, istako je Vukčević.

Najavio je nove vidove podrške, garantni fond i mikrokreditiranje, kako bi što većem broju građana bila dostupnija finansijska sredstva. On je pozvao građane Herceg Novog da iskoriste mogućnosti koje IRF pruža, naročito one koje su predviđene za posebne ciljne grupe, žene, mlade, visokoškolce.

Direktor ZZZCG, Suljo Mustafić ustvrdio je da su građanima Tivta i Herceg Novog obezbijedili sve administrativne kapacitete na lokalnom nivou, za pružanje nefinansijske podrške, odnosno izrade biznis plana, razvoja marketing strategija, smjernica u dijelu osnivanja preduzeća…

Na seminaru u Tivtu potpredsjednik te Opštine, Siniša Kusovac ukazao je da danas Tivat predstavlja generator crnogorskog turizma i uopšte ekonomije. Zato ta Opština teži da što veći broj mladih iskoristi prednosti saradnje IRF-a i Zavoda i da na taj način riješe egzistenciju za sebe i druge, dobiju zaposlenje i tako postanu ekonomski nezavisni.

I u Tivtu je predsjednik Odbora direktora IRF-a, Zoran Vukčević održao prezentaciju o zajedničkom projektu Fonda i Zavoda i finansijskoj podršci i uslovima.

Nakon  prezentacija u bokeljskim opštinama, zainteresovani su mogli detaljnije da se informišu o  podršci IRF-a i Zavoda, u direktnom kontaktu sa službenicima ove dvije institucije, te da predstave biznis ideje i projekte.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code