VETERANI JADRANA HOĆE U BAZEN NA ŠKVERU KAO POSEBAN KLUB, UPRAVA JADRANA...

VETERANI JADRANA HOĆE U BAZEN NA ŠKVERU KAO POSEBAN KLUB, UPRAVA JADRANA NE DOZVOLJAVA CIJEPANJE KLUBA

131
0
Podijeli

Veterani vaterpolo kluba Jadran, okupljeni u klubu “Jadran veterani 2014” saopštili su danas da im uprava PVK Jadran nije dozvolila korišćenje otvorenog bazena Jadran na Škveru, gdje su tražili 3 sata sedmično za treninge.

Veterani tvrde da su klub osnovali radi druženja, rekreacije i hobija, te su, kao i bivši igrači Jadrana očekivali pozitivan odgovor na njihov zahtjev uprave kluba. Navode i da su zbog toga imali prijem kod predsjednika Opštine Nikole Gojkovića, kojeg su molili, da sa svoje pozicije, učini koliko je u mogućnosti, da im se termini na bazenu koji je, kako kažu “opštinsko-državno vlasništvo” obezbijede.
No i predsjednik je, po njihovim riječima, stao na stranu odluke uprave kluba Jadran da ipak ostanu bez prostora i vremena za vježbanje.

Picerija i restoran

U pismenoj prepisci, odnosno obrazloženju odbijanja njihovih zahtjeva, koju su dosatvili radiju Jadran navodi se da je Jadran spreman da prihvati sve zainteresovane veterane, bivše Jadranaše kao i one koji to nisu bili, da im se na otvorenom i zatvorenom bazenu dodijele mogući termini za treninge. U obrazloženju koje poptisuje predsjednik kluba dr Đuro Marić dalje se navodi da bi veteranima bila dodijeljena i logistička podrška – igralište, kapice, golovi i slično, kao i da korespodenciju za potrebe administracije obavljaju preko postojeće kancelarije kluba, te da im se omogući i sva dalja neophodna podrška.
– Finansijska sredstva za potrebe vašeg aktivnog takmičenja nismo u mogućnosti da obezbijedimo. Sva eventualna sredstva koja vi obezbijedite od sponzorstava, donatora ili na drugi način, a ona prispiju na račun kluba u potpunosti će biti usmjerena shodno dogovoru za potrebe veterana. Iz svega gore navedenog nema logičnijeg zaključka nego da se Jadranaši udružuju u Jadran, jedan i jedini. Jadran čine svi Jadranaši, bili pioniri ili veterani. Vjerujući da ćete poništiti registraciju novoformiranog kluba sa radošću vas očekujemo u vaš i naš Jadran. Kao drugom klubu – drugom pravnom subjektu nismo u mogućnosti pozitivno odgovoriti na vaše zahtjeve – navodi se na kraju obrazloženja iz PVK Jadran, kojeg potpisuje predsjednik kluba dr Đuro Marić.
Dr Marić za Radio Jadran nije želio da daje druga objašnjenja, kratko poručivši da je sve navedeno u ovom dokumentu te da je to stav kluba.
Predsjednik Opštine Nikola Nikša Gojković bio je iznenađen da ga bilo ko sada proziva, jer kako kaže učinio je sve što je mogao.
– Ja sam učinio sa pozicije na kojoj se nalazim sve da ne dođe do takvih njihovih reakcija. Mislim da prozivanje mene u bilo kom kontekstu nema smisla. Jadran je jedan i nedjeljiv i nema potrebe niko da ga dijeli, bio je kratak Gojković.
Sa druge strane, u klubu “Jadran – veterani 2014” kažu da ih ovakve odluke uprave PVK Jadran neće pokolebati, neće rasformirati ovaj klub te da će i dalje nastaviti borbu za ono što im, kako smatraju pripada.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code