VETERANI VK JADRAN PONOVO U BAZENU

VETERANI VK JADRAN PONOVO U BAZENU

942
0
Podijeli

Okupljeni prevashodno zbog druženja i zabave, ali i da bi nastavili rekreativno sa onim što im je bila profesija i po čemu su ime Herceg Novog proslavili na najbolji način, veterani vaterpolo kluba Jadran od novembra su (za)jedno, pod imenom VK Jadran veterani.

Već nekoliko mjeseci dva do tri puta sedmično treniraju na bazenu u Institutu, a od ovog ljeta nadaju se da će dobiti termin i na otvorenom bazenu “Jadran” na Škveru.
Osim predsjednika kluba, Vasa Subotića, bivših vaterpolista Jadrana tu su i oni koji su se pridružili klubu iako ranije nijesu igrali vaterpolo. Ipak, većina ekipe su nekadašnji prvotimci Jadrana: Stevo Spaić, Milorad Murišić, Marko Lučić, Milan Jančić, Siniša Matijašević, Aco Ćetković, Mirko Tešanović i drugi. Do sada su već odigrali nekoliko utakmica sa veteranima klubova iz regiona, ističe sa ponosom, za Radio Jadran, Vaso Subotić:
“Nama rezultat nije u prvom planu, jer mi smo rekreativci. Uostalom, znate da svi sportisti nakon završene karijere imaju “problema” da se priviknu na život kasnije, sada već i zbog godina. Jedan, eto, od razloga što smo se oformili je i da imamo neko svoje mjesto, gdje ćemo se okupljati, družiti i po malo trenirati. Po meni je ovo jedna prava, zdrava priča i za grad, a i nas same”, pojašnjava Subotić.
On dodaje da su veterani Jadrana sada u fazi “upoznavanja” sa klubovima iz regiona, a istovremeno, dobili su poziv i da učestvuju krajem juna na međunarodnom turniru na Korčuli, gdje će biti i ekipa iz Amerike. Subotić je naveo i da će ove godine, na žalost, propustiti Svjetsko klupsko prvenstvo za veterane, koje se u avgustu odigrava u Kazanju, ali će zato sigurno biti spremni za sljedeće u Rijeci.
Do tada, nastojaće da organizuju što više prijateljskih utakmica, a u slučaju da uspiju organizovati i turnir na Škveru, prihod od ulaznica biće podijeljen u humanitarne svrhe.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code