“VICHY” U PREGOVORIMA S VLADOM ZA INSTITUT IGALO

“VICHY” U PREGOVORIMA S VLADOM ZA INSTITUT IGALO

280
0
Podijeli

Institut_dr._SImo_MilosevicUskoro će biti objavljen treći tender za privatizaciju Instituta “Dr Simo Milošević“. Iz Vlade je saopšteno da se on priprema, kao i da će  pregovori biti nastavljeni  sa francuskom kompanijom Viši /Vichy/.

Ministar finansija Milorad Katnić razgovarao je sa predstavnicima francuske kompanije koja je zainteresovana za ulaganja u Institut.
„Predstavnici Višija su još jednom potvrdili zainteresovanost ove kompanije za investiranje u Crnu Goru. Prezentovali su kompaniju iz koje dolaze i dali svoje viđenje budućeg razvoja Instituta i njegovog pozicioniranja na međunarodnom tržištu“, navadeno je u saopštenju Ministarstva finansija.
Katnić je ocijenio da je interesovanje Višija za Institut za Crnu Goru posebno vrijedno, jer je riječ o kompaniji koja ima dugu tradiciju i zavidan renome na svjetskom tržištu.
On je upoznao predstavnike Višija sa krajnjim ciljem Vlade Crne Gore kada je riječ o privatizaciji Instituta, a to je da, u jasnoj i transparentnoj tenderskoj proceduri, privuče kredibilne investitore.
Viši je renomirana francuska kompanije u čijem sastavu je veliki broj poznatih banjskih lječilišta širom svijeta.
Tender za prodaju 56,48 odsto akcija Instituta »Simo Milošević« propao je sredinom februara, jer niko nije dostavio ponudu.

Tender za Institut prvi put je raspisan 16. aprila 2008, ali je u septembru 2009. godine poništen, jer je austrijska kompanija Kristof menadžment /Christof Management International/ odustala od kupovine.
Zdravstveni centar u Igalu najveća je i najpoznatija institucija za multidisciplinarno banjsko liječenje na Mediteranu. Kompanija je vlasnik i ekskluzivne vile Galeb, koja je sagrađena 1979. godine isključivo za potrebe predsjednika SFRJ, Josipa Broza Tita.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code