Video: Igra delfina u Hercegnovskom zalivu

Video: Igra delfina u Hercegnovskom zalivu

4140
6
Podijeli

delfini hnVeoma topao dan proljeća u Herceg Novom mnogi su iskoristili za šetnju uz more, a oni koji su se oko 18 h našli na Škveru mogli su uživati u čarobnoj igri delfina.

Iskakali su iz mora, pa zaranjali u istom trenu i oduševljavali sve one koji su ih posmatarli. Nikola Bigović je jedan od njih i našoj redakciji je dostavio video zapis.

Picerija i restoran

“Delfini tu žive i hrane se, znači koriste Bokoktorski zaliv kao svoje stanište. To nam je indikator koji pokazuje da ima dovoljno količine ribe kako za njih tako i za ribare”, rekao je ranije za Radio Jadran direktor Instituta za biologiju mora iz Kotora, dr Mirko Đurović.

Ipak, ribari nijesu tako oduševljeni. Jedan od onih koji se često s mora vrati izbucane mreže, bez ulova, je Marin Ovas. Kaže da već godinama u zalivu postoji porodica delfina koja se hrani ribom iz ribarskih mreža. Ovas čak razmišlja da sa svojim brodom “Morski vuk”, odustane od ribanja, iako je poznat među kolegama kao neko koga “riba hoće”.

6 Komentari

  1. Hercegnovski zaliv ne postoji kao zvanični naziv. Ako ga na nekim tografskim kartama i ima, pogrešan je. Jedini ispravan naziv je Topaljski zaliv.
    0    0

Ostavite komentar

*

code