VIDEO: KIŠA UGASILA VELIKI POŽAR IZNAD BIJELE

VIDEO: KIŠA UGASILA VELIKI POŽAR IZNAD BIJELE

72
0
Podijeli

Požar velikih razmjera, koji je izbio tokom popodneva iznad Bijele, u blizini zaseoka Nožice i crkve Sv Petra, ugašen je zahvaljujući hercegnovskim vatrogascima, ali i kiši koja je pala poslije duge suše.

Kako je Radiju Jadran kazao rukovodilac Službe zaštite i spasavanja, Aleksandar Škobalj, požar je izbio oko 14.30 i odmah su reagovali sa dvoje vatrogasnih kola i 18 vatrogasaca. Na izuzetno nepristupačnom terenu, ipak, vatra je gašena naprtnjačama. To je gotovo bilo uzaludno, jer ga je vjetar brzo širio.
– Pomagali su nam i mještani, ali morali smo da pozovemo sektor za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, koji su uputili jedan avion. U međuvremenu počela je da pada kiša i srećom ugasila požar. Nije bilo veće materijalne štete, niti povrijeđenih, ali da smo bili ostavljeni da sami gasimo do noćas bi se vatra proširila i vjerovatno ugrozila kuće i Bijelsku valu – kaže nam Škobalj.
Večeras je na požarište izašla radi uviđaja i policija, a tokom cijele noći biće dežurna jedna vatrogasna ekipa. Ovo je drugi veći požar ove sezone u hercegnovskoj opštini, nakon onog na Ublima koji je izazvan nepažnjom jednog mještanina.
Strogo je zabranjeno sve do oktobra loženje vatre na otvorenom. Nadležni u opštini upućuju stalni apel mještanima i turistima da se uzdrže od bilo kakvog nekontrolisanog loženja na otvorenom, od bacanja neugašenih opušaka i drugih radnji koje bi mogle izazvati vatrenu stihiju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code