VIII TURISTIČKA REGATA BAOŠIĆI 2015

VIII TURISTIČKA REGATA BAOŠIĆI 2015

106
0
Podijeli

Jedriličarski klub “Jovo Dabović” Baošići organizovaće sjutra VIII “Turističku regatu Baošići 2015”.

Prijave su u toku, a organizatori očekuju da će učestvovati bar 15 jedrilica-barki klubova iz Boke, mada će se konačan broj učesnika znati tek sjutra pred početak regate, kazao je Radiju Jadran, Janko Sijerković.
“Interesantno je napomenuti i da su učešće najavili i naši prijatelji iz kalafatske radionice “Bokovac” iz Bara, koji aktivno učestvuju na svim bokeškim regatama ili okupljanjima gdje su drvene barke, po čijoj su izradi odavno poznati”, kaže Sijerković.
Regata se organizuje za tri klase – Krstaš, Old timer i Hobie cat. Početak je najavljen za 12 h, a start je ispred bazena u Baošićima i dalje akvatorijumom tivatskog zaliva.
Dodjela nagrada biće upriličena takođe ispred bazena u Baošićima, u 18 h.
Za najboljeg je predviđen pehar, a za II i III mjesto obezbijeđene su medalje. Nagrade će uručiti članovi kluba “Jovo Dabović”.
“Ove godine sve organizujemo dosta skromnije, jer su izostala novčana sredstva i pomoć Mjesne zajednice Baošići i Turističke organizacije, tako da smo oslonjeni na sopstvene “izvore”. U ovom trenutku zaista ne znam koliko će nas sve koštati”, dodaje Sijerković.
On je napomenuo i da će se regata jedriti po međunarodnim regatnim pravilima ISAF 2009-2012 , pravilima klase Krstaš za 2015. godinu, uputstvu za jedrenje i raspisu za regatu. Kotizacija za učešće, odnosno startninu plaća se 5 eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code