VILA “LOVĆENKA” ADAPTIRA SE ZA “AZMONT STUDIO CENTAR”

VILA “LOVĆENKA” ADAPTIRA SE ZA “AZMONT STUDIO CENTAR”

406
0
Podijeli

vila lovcenka1Po vidljivim radovima koji ovih dana ubrzano teku na vili “Lovćenka” u Meljinama, koja je dio Opšte privatne bolnice Meljine i vlasništva “Atlas grupe”, jasno je da nema nikakvog, ranije najavljenog, rušenja tog zdanja.
Skela koja je potpuno pokrila čitavu vilu, kao i veći broj uposlenihi užurbanih radnika, ukazuju da se “Lovćenka” samo adaptira, ili djelimično rekonstruiše.


vila lovcenka zastaveZastave Crne Gore i Azerbejdžana potvrđuju priču o zakupu ovog objekta, između kompanija “Azmont” i Atlas grupe, o čemu su proteklih dana pisali crnogorski mediji, a tekstove preuzeli i mnogi u regionu.
Zainteresovanost novinara, odnosno javnosti za ovaj poslovni projekat, kao uostalom i za sve što veliki investitor kompleksa u Kumboru radi i planira, sasvim je razumljiva. Međutim, u ovom slučaju malo je spremnosti sa bilo koje strane da o tome i više kažu. Začuđeni su zanimanjem novinara za, kako kažu “zakup objekta koji je u privatnom vlasništvu”.
Ipak, partneri su dobro “odvagali” i našli svako svoj interes za zakup i novu namjenu vile “Lovćenka”. Kako saznajemo, ovo nekada reprezentativno zdanje, predviđeno za oporavak Josipa Broza Tita, koji nikada nije uspio da ga iskoristi, imala je goste samo ljeti. To nije bilo isplativo i u “Atlas grupi” su procijenili da je pametnije dati je u zakup na tri godine, do početka investicija u Meljinama.
Kada se vila preuredi u njoj će biti smješten “Azmont studio centar” i arhitektonsko-dizajnerska kompanija “Harper Downie” iz Londona, koja je osnovala firmu “Harper Downie Montenegro”.
Ovdje će biti projektovan pola milijarde eura vrijedan turistički kompleks i hotel “One&only” u Kumboru.
Inače, konzorcijum “Atlas grupe” od 1. marta 2010. godine je i formalno vlasnik bivšeg Vojno-medicinskog kompleksa u Meljinama kod Herceg Novog.vila lovcenka2

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code