Više gostiju iz Ukrajine ovog ljeta

Više gostiju iz Ukrajine ovog ljeta

966
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

sajam kijev 310316 2Crna Gora se poslije trogodišnje pauze zbog krize u Ukrajini ponovo pojavljuje na ovom značajnom turističkom tržištu, koje učestvuje sa oko 5 procenata u ukupnom turističkom prometu države. Trend rasta broja turista sa ukrajinskog tržišta bio je izuzetno izražen do početka sukoba i krize u toj zemlji.            Zato nije propuštena prilika da na 22. Međunarodnom turističkom sajmu “UITT 2016” u Kijevu na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, ponudu predstave  Turističke organizacije Budve, Bara i Herceg Novog, zatim turoperator „R-Tours“, HG „Montenegro Stars“ i turistička agencija “Talas M”.

Tokom 2015. godine Herceg Novi  je posjetilo 3.148 turista iz Ukrajine, koji su ostvarili 31.500 noćenja.

Picerija i restoran

Broj dolazaka turista iz Ukrajine u Budvu lani  je dostigao 46.286, a ostvarili su 356.076 noćenja. Prosjek boravka im je bio 8 dana.
– Najave za predstojeću sezonu su ohrabrujuće, imajući u vidu dogovorene avio konekcije, trenutni buking i očekivanja turoperatora. Od kraja aprila do kraja septembra iz Kijeva, Odese, Harkova, Donjecka i Lviva, sa do 35 rotacija nedjeljno saobraćaće avio kompanije: “Dart Airlines”, “Windrose”, “Yanair”, “Dniproavia”, “UM Air”, “Ukraina International Airlines” – navode iz NTO.

sajam kijev 310316Sajam turizma u Kijevu je vodeći turistički događaj u Ukrajini, na kome se predstavlja preko 250 kompanija iz 30 zemalja svijeta. UITT posjećuje više od 25.000 profesionalaca i individualaca iz svih dijelova Ukrajine.

Tokom sajma održani su sastanci sa predstavnicima ukrajinskih turoperatora: “Alf Kijev”, “Orbita”, “Adria Hit”, “Lubovsvit”, “Siesta” i  “Tui Ukrajina”, koji su pozvani na saradnju sa našom turističkom privredom.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code