Više infrastrukturnih projekata u Herceg Novom dočekalo sezonu

Više infrastrukturnih projekata u Herceg Novom dočekalo sezonu

13
Podijeli

Aktivnosti čiji je završetak planiran do početka ljetnje turističke sezone, kao i tokom nje, još su u toku, navodi se u Izvještaju o realizaciji aktivnosti predviđenih planom za pripremu ovogodišnje ljetnje turističke sezone koju je Ministarstvo održivog razvoja i turizma dostavilo Vladi.

U dokumentu se navodi da je kašnjenje ili odustajanje od realizacije  uzrokovano tenderskim procedurama, neriješenim imovinsko pravnim odnosima ili nedostatkom sredstava.

Picerija i restoran

Većina infrastrukturnih projekata u opštini Herceg Novi je u toku. To su: rekonstrukcija dijela trotoara od hotela Palmon Bay do Omladinskog parka, fazna adaptacija kuće Iva Andrića, u završnoj fazi su postavljanje besplatnog interneta u Igalu i na Škveru (kasnije – duž rivijere) za što su planirana sredstva u visini od 20 hiljada eura, postavljanje turističko-informativne signalizacije, za što je opredijeljeno 24,4 hiljade eura.

Do sredine jula trebalo bi da bude okončana adaptacija Njegoševe škole u turističke svrhe, kao i adaptacija zvonika crkve Sv. Jeronima.

Okončana je sadnja sadnica mimoze u Igalu te nabavka 2 vatrogasna vozila za MZ Luštica. U dokumentu se navodi da nema podataka vezanih za postavku solarnih klupa, za što je trebalo da bude opredijeljeno 30 hiljada eura.

U okviru promotivnih aktivnosti realizovana je: izrada propagandnog i drugog promotivnog materijala, prisustvo u štampanim i elektronskim medijima, internet oglašavanje, produkcija brošura, publikacija i vodiča grada, Web aplikacije, uređivanje sajta, razvoj internet platforme,  postavljanje promo i informativnog materijala na svim frekventnim saobraćajnicama i punktovima, promocija “Dva doživljaja u jednom danu” – primorski i planinski, sajamski natupi u regionu te edukacija turističke privrede kroz kurseve stranih jezika.

U toku je izrada web stranice i marketing strategije za svakog individualnog turističkog preduzetnika, 360 stepeni virtuelne šetnje kroz objekat, izrada podsajta “Travel trade micro”, posjete studijskih grupa novinara i blogera. Osim toga, u toku je promocija ljetnjih manifestacija, izrada GPS aplikacije, promocija grada uz podršku KUD-ova, navodi se u dokumentu.

Po planu će biti realizovani Međunarodni sajam knjiga – Trg od knjige, Luštica festival, City kids, Jazz Bay festival, Opera festival, Art Summer fest…

Međutim, nisu dostavljeni podaci, odnosno ažurirani za aktivnosti u borbi protiv sive ekonomije kroz akcije uklanjanja dilera soba, angažovanje promoterki koje će pružati informacije turistima na graničnim prelazima, Autobuskoj stanici i trajektnoj liniji Kamenari – Lepetani, kao i za saradnju sa turističkom inspekcijom i MUP-om.

13 Komentari

 1. A kako vas nije sramota,ova ploča slomljena vi je najbolja reklama. Vama je infrastrukturni projekt kad okrečite. Ne znase ko je gori ovi ozgor ili ovi naši. Pohvalite se da ste popravili puteve,da ste doveli tu vodu iz regionalnog. Ne daj bože da je proradila ova kanalizacija koju obećaše u decembru. Daste popravili parapete u Baošić i popločali šetalište. Najviši infrastrukturni projekat ministarstva je što su poravnali brodogradilište.Fala im!

 2. TO nije uradila nista, bacili su novac baveci se koncertima, lose izreklamiranim.
  Moze li neko da mi objasni sta su navedeni programi City kids, Jazz Bay festival, Art Summer fest
  Za ostale sam nacuo

  10
 3. Da li bi Radio Jadran bio ljubazan da provjeri sa Opstinom i nasim vrlim Presednikom kome je sve podjelio dozvole za radove od 15.06 i zasto su odredjenima podjeljene da rasceruju goste. Ili svima ili nikome. Ovo se prvenstveno odnosi na Zaduzbinu Dukovic na kojoj nikad ne radi vise od par radnika pa im je zato dozvoljeno da 7 dana rade bez dozvole (iako je bilo vise prijava neko ih stiti) a onda su uredno dobili dozvolu da rade do 15.07 i da maltretiraju zgrade i kuce povise njih. Zar je moguce da je privatna firma koja je ugovorila radove vaznija od stotinak stanova u blizini ?

  12
 4. Turisticka organizacija je katastrofalno odradila pripremu za sezonu. Za neke projekte nedostaju sredstva, ali ako je posjeta dobra novca ce biti. Medjutim kada lokalna TO lose odradi posao onda je manji priliv gostiju a samim tim je para za projekte manje. Sve je povezano i sve krece od turizma. Zato je kvalitet i znanje TO od sustinskog znacaja za nas, a ova ekipa nije na visini zadatka.

  23
  3
  • bijela centar* ne znam je li ozbiljno misliš ili se šališ? Pa zar ne vidiš da oni stvarno ništa ne znaju da urade. I svi ovi komentari trebali bi ih malo trgnuti ,ali ništa,njih to ne dotiče. Ja od njih više ništa ne očekujem!!!

   30
   9

Ostavite komentar

*

code