Više komunalnog reda sa “podzemnim” i ograđenim kontejnerima

Više komunalnog reda sa “podzemnim” i ograđenim kontejnerima

3180
4
Podijeli

podzemni kontejneri 2Pilot projekat izgradnje podzemnih prostora za smještaj kontejnera, na dvije lokacije u centru Herceg Novog, biće okončan do ponedjeljka. Riječ je o projektu koje zajedno sprovode Čistoća d.o.o. i Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju. Podzemni prostori sa kontejnerima uređeni su ispred direkcije Mješovitog AD, iznad pijace u gradu, kao i na Škveru.
Prema riječima sekretara za komunalne djelatnosti i ekologiju, Ilije Peulića, od oktobra će biti više ovakvih kontejnerskih mjesta. Ovakva rješenja primjenili su još od prošle godine u Tivtu i Podgorici. Najvažnije, ne šire neprijatne mirise, a njihova “upotreba” slična je “sistemu” kućne kante za otpatke, objašnjava Peulić:
– Osim toga, kontejnere uopšte ne treba dirati rukama, jer ispod postoji papučica čijim pritiskom se otvara poklopac, tako da je sve u higijenskom smislu unaprijeđeno. Riječ je o hidrauličnom sistemu podizanja. Sve je vakumirano, uz plastične kante, a sav otpad biće recikliran. Pored toga, biće postavljeni i kontejneri za gajbe i plastiku – objašnjava Peulić.
podzemni kontejneri 1Vrijednost nabavke ovih kontejnera iznosila je 25 hiljada eura, a novac je obezbijedila Opština Herceg Novi.
Proteklih dana okončana je nadzemna zaštita kontejnera na 4 lokacije – kod hotela Palmon Bay, bivšeg hotela Tamaris, preko puta bivšeg restorana “Galeb” u Igalu i neposredno uz objekat TI Herceg Novi.
Peulić je naveo i da su 10 kontejnera ustupili Opštini Petnjica.
Od 3. jula u upotrebi će biti dva nova, vodonepropusna kamiona za odvoz otpada koji će biti operativni na Šetalištu i rivijeri. To je zaista hitno neophodno, jer smo svjedoci posljednjih dana kako iz kamiona koji odvoze smeće, kao i lani, curi smrdljiva voda koja zagađuje i prlja ulice.

4 Komentari

  1. Kamiona uopste nema novih,sve stari,pokvareni.Curi na sve strane
    Mislite li vi na ovaj kamion sto ste pozajmili iz Savnika?!!Nijedan novi nije stigo niti ce stici ove sezone!!!

Ostavite komentar

*

code