Više komunalnog reda sa “podzemnim” i ograđenim kontejnerima

Više komunalnog reda sa “podzemnim” i ograđenim kontejnerima

3149
4
Podijeli

podzemni kontejneri 2Pilot projekat izgradnje podzemnih prostora za smještaj kontejnera, na dvije lokacije u centru Herceg Novog, biće okončan do ponedjeljka. Riječ je o projektu koje zajedno sprovode Čistoća d.o.o. i Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju. Podzemni prostori sa kontejnerima uređeni su ispred direkcije Mješovitog AD, iznad pijace u gradu, kao i na Škveru.
Prema riječima sekretara za komunalne djelatnosti i ekologiju, Ilije Peulića, od oktobra će biti više ovakvih kontejnerskih mjesta. Ovakva rješenja primjenili su još od prošle godine u Tivtu i Podgorici. Najvažnije, ne šire neprijatne mirise, a njihova “upotreba” slična je “sistemu” kućne kante za otpatke, objašnjava Peulić:
– Osim toga, kontejnere uopšte ne treba dirati rukama, jer ispod postoji papučica čijim pritiskom se otvara poklopac, tako da je sve u higijenskom smislu unaprijeđeno. Riječ je o hidrauličnom sistemu podizanja. Sve je vakumirano, uz plastične kante, a sav otpad biće recikliran. Pored toga, biće postavljeni i kontejneri za gajbe i plastiku – objašnjava Peulić.
podzemni kontejneri 1Vrijednost nabavke ovih kontejnera iznosila je 25 hiljada eura, a novac je obezbijedila Opština Herceg Novi.
Proteklih dana okončana je nadzemna zaštita kontejnera na 4 lokacije – kod hotela Palmon Bay, bivšeg hotela Tamaris, preko puta bivšeg restorana “Galeb” u Igalu i neposredno uz objekat TI Herceg Novi.
Peulić je naveo i da su 10 kontejnera ustupili Opštini Petnjica.
Od 3. jula u upotrebi će biti dva nova, vodonepropusna kamiona za odvoz otpada koji će biti operativni na Šetalištu i rivijeri. To je zaista hitno neophodno, jer smo svjedoci posljednjih dana kako iz kamiona koji odvoze smeće, kao i lani, curi smrdljiva voda koja zagađuje i prlja ulice.

4 Komentari

  1. Kamiona uopste nema novih,sve stari,pokvareni.Curi na sve strane
    Mislite li vi na ovaj kamion sto ste pozajmili iz Savnika?!!Nijedan novi nije stigo niti ce stici ove sezone!!!
    0    0

Ostavite komentar

*

code