VIŠE NEMA ODLAGANJA – OD VEČERAS RESTRIKCIJE VODE ZBOG REMONTA HE DUBROVNIK

VIŠE NEMA ODLAGANJA – OD VEČERAS RESTRIKCIJE VODE ZBOG REMONTA HE DUBROVNIK

162
0
Podijeli

Nakon što je zbog lošeg vremena odlagan dva puta, nastavak radova na postrojenjima HE Dubrovnik počeće sjutra, time i restrikcije vode u Herceg Novom, koji će ostati bez 450 sekundnih litara vode sa Plata.

Voda će najvjerovatnije sa hrvatske strane biti zatvorena u ponoć, no prema riječima v.d. direktorke hercegnovskog Vodovoda, Jelene Đaković, naši rezervoari su puni, tako da će vode biti i koji sat poslije ponoći.
Remont bi trebalo da traje 15 dana, odnosno do 5. novembra, mada je ovaj rok „rastegljiv”, jer su iz HE Trebišnjica i HE Dubrovnik naveli da bi radovi mogli potrajati još 5 dana.
Tokom petnaestodnevnih restrikcija, Novljani će vodu, kao i ranije, dobijati u dva termina iz lokalnih izvorišta i 60 litara sekundnih iz Konavala. Raspored je sljedeći:

Picerija i restoran

– naselja od SUTORINE do SAVINE od 07.00 do 09.00 i od 19.00 do 21.00
– naselja od MELJINA do BAOŠIĆA: od 05.00 do 07.00 i od 17.00 do 19.00
– naselja SUŠĆEPAN, RATIŠEVINA, ŠĆEPOŠEVIĆI i ŽVINJE: cistijernom po potrebi
Preuzimanjem vode iz Regionalnog vodovoda obezbjediće se nesmetano vodosnabdjevanje potrošača sa područja Bijele i Kamenara.
Iz hercegnovskog Vodovoda apelovali su još jednom na potrošače da racioalno raspolažu vodom.
Ovo će biti drugi put da Herceg Novi ima restrikcije ove godine. U junu je obavljen remont na agregatu broj dva HE Dubrovnik i završen na HE Trebišnjica. Sada će uslijediti potpuna revitalizacija agregata jedan HE Dubrovnik, što je posao na koji se čeka više decenija.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code