VIŠE NIJE ZAMUĆENA VODA U KAMENARIMA I BIJELOJ – VODA IZ KONAVALA...

VIŠE NIJE ZAMUĆENA VODA U KAMENARIMA I BIJELOJ – VODA IZ KONAVALA TEK OD PETKA

82
0
Podijeli

Već prvog dana restriktivnog vodosnabdijevanja mještani Bijele susreli su se sa starim problemom – zamućenom vodom iz česme, koja nije bila upotrebljiva za piće.

Međutim, prema riječima v.d. direktorke hercegnovskog Vodovoda, nema mjesta panici. Riječ o vodi koja se preuzima preko regionalnog sistema vodosnabdijevanja iz Tivta, a koja je u potpunosti ispravna:
“Bio je to prvi talas, jer smo prešli na sistem regionalnog snabdijevanja, pa je vodi, zbog smanjene potrošnje trebalo vremena da se izbistri. Voda je inače potpuno u redu, i bistra je više od sat”, potvrđuje Đakovićka.
Ona napominje da bi se do petka trebalo tačno znati sa kolikim količinama vode raspolaže Herceg Novi, kada bude definisana i količina vode koje će pristizati iz Konavala, za vrijeme restrikcija.
“Pošto je danas Dan Opštine Konavle, radovi na prespajanju cjevovoda biće nastavljeni sjutra i završeni najvjerovatnije tokom petka. Vodu iz tog sistema očekujemo u petak, najkasnije u subotu. Tada bi trebalo tačno da znamo sa kojim količinama vode raspolažemo i da li ćemo vodu moći da puštamo duže nego što je određeno planom restrikcije. Grad je jutros imao vode do podna”, pojasnila je ona.
Opačica trenutno raspolaže sa maksimalnih 160 l/s, dok je u Mojdežu 35l/s. Prema riječima Đakovićke, u zavisnosti od dotoka iz Konavala, ali i zbog smanjene potrošnje, moguće je da restrikcije budu blaže.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code