Više od 200 novih naslova u prvoj strip biblioteci u Crnoj Gori

Više od 200 novih naslova u prvoj strip biblioteci u Crnoj Gori

749
0
Podijeli

Hercegnovski Strip Festival, koji je krajem prošle godine otvorio u Kinu – Klubu istraživača neistraženih oblasti, u nekadašnjoj Tori, prvu strip biblioteku u našoij zemlji, proširio je značajno fond s 200 novih naslova.

To je dodatni motiv za sve ljubitelja devete umjetnosti da se učlane u HSF-ovu biblioteku koja je počela i sa izdavanjem članskih karata.

Picerija i restoran

– Biblioteka je obnovila  fond i nakon perioda uhodavanja i zvanično počinjemo sa učlanjivanjem. Članarina je besplatna ili na dobrovoljnoj osnovi, koliko ko želi da plati – kazao je direktor HSF-a, hercegnovski umjetnik Nikola Ćurčin.

Uz poziv na učlanjenje, Ćurčin je pozvao i sve koji imaju stare stripove, a ne znaju šta bi sa njima, da ih donesu u HSF biblioteku.

– To bi dodatno obogatilo naš fond, a i cilj nam je da se stvore uslovi i za neku vrstu razmjene stripova među članovima HSF biblioteke – kazao je Ćurčin.

Od ranije svim ljubiteljima devete umjetnosti na raspolaganju je oko 400 svesaka, pa Ćurčin poručuje da je ovo korak koji je uvod u početak rada i prve striparnice u Boki. Ona će biti otvorena tokom sljedeće sedmice u saradnji sa striparnicom Mister NO iz Podgorice, jedinom u Crnoj Gori.

U HSF biblioteci su od ranije na raspolaganju regionalne strip revije koje vole generacije čitalaca, nezavisni strip magazini koji daju pregled vrlo žive aktuelne alternativne scene, poput slovenačkog Stripburgera, Dilan Dog u originalnom Bonellijevom izdanju, te izdanja koja se mogu svrstati u SFRJ klasiku – Lunov Magnus Strip, Zlatna Serija… Strip sladokusce očekuju i rariteti, poput Fleš Gordona objavljenog u Politikinom zabavniku 1964. ili revije o jugoslovenskom partizanskom stripu iz 1980.

Valja podsjetiti i da HSF priprema Pank strip vikend od 7. do 9. aprila, kada će u Herceg Novom, povodom 40 godina panka, gostovati poznati britanski i italijanski strip umjetnici Rufus Dayglo i Walter Trono. Manifestaciju će muzički obojiti najpoznatiji pank bend sa ovih prostora Psihomodo pop.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code