Vjekovima mlad: Uskoro novi vizuelni identitet TO Kotor

Vjekovima mlad: Uskoro novi vizuelni identitet TO Kotor

414
0
Podijeli

TOK elektronska pozivnicaTuristička organizacija Kotor u saradnji sa marketinškom agencijom Unibrand iz Kotora kreirala je novi vizuelni identitet, koji bi trebalo da doprinese poboljšanju imidža i boljem komuniciranju turističkog značaja grada Kotora u savremenom svijetu, saopšteno je iz TO Kotor. Cio vizuelni identitet prati i novi slogan: „Centuries young“, odnosno „Vjekovima mlad“.

Cilj ovog projekta bio je da se Kotoru, kao opštini sa vjekovnom tradicijom i širokom turističkom ponudom, pruži osnova nove strategije promovisanja koja će publici širom svijeta kao i potencijalnim investitorima u najboljem svijetlu predstaviti grad i njegove turističke potencijale.

Picerija i restoran

Nov identitet karakteriše svježina u izrazu, kao rezultat približavanja savremenim tokovima dizajna u oblasti turizma. Ideja za dizajn logotipa proistekla je iz bogatstva koje Kotor pruža, kao jedinstveni grad koji u sebi sadrži mnoštvo sadržaja. Pri tome se vodilo računa da vizuelni znak obuhvata različite elemente koji predstavljaju i objedinjuju prirodne fenomene kao i kulturne i istorijske vrijednosti grada.

Koncept je kreiran kao dinamični vizual koji opisuje suštinu grada i njegove karakteristike: geografske, topografske, kulturno-istorijske i klimatske. Vizual čine statičan ispis Kotor i stilizovani elementi koji su dinamični i koji pričaju priču Kotora.

Slogan „Vjekovima mlad“ na najbolji način povezuje vjekovno postojanje i tradiciju grada koji je uspio da zadrži duh mladosti, otvorenosti i dinamičnosti i koji će nastaviti da živi i razvija se u korak sa modernim svijetom.

Nov identitet primenjivaće se na sve štampane i promotivne materijale, prostornu signalizaciju unutar i van objekata, kao i u reklamnim kampanjama koje se budu pripremale za promociju opštine i njene ponude.

Promocija novog vizuelnog identiteta biće održana u ponedjeljak, 21. decembra, u crkvi Sv. Pavla, od 12 h. Na prezentaciji će govoriti predsjednik Opštine dr Aleksandar Stjepčević, direktorica NTO Željka Radak Kukavičić, direktor TO Kotor Mirza Krcić, kao i direktor agencije Unibrand Montenegro, Vuk Lončarević.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code