VJETAR OŠTETIO JEDINI SEMAFOR U NOVOM, “IŠČUPAO“ AUTOBUSKO STAJALIŠTE…

VJETAR OŠTETIO JEDINI SEMAFOR U NOVOM, “IŠČUPAO“ AUTOBUSKO STAJALIŠTE…

0
Podijeli

Polomljen semafor na Toploj, “iščupano” autobusko stajalište u Zelenici preko puta Cash & Carry-ja, kao i dva oborena stabla u Zelenici i Đenovićima, epilog su protekle vjetrovite noći u Herceg Novom.

Za 5 plovila u gradskoj luci na Škveru kao i za ribarice JK “Jugole Grakalića” noć je, uprkos konstantnim naletima vjetra, bila mirna i bez posljedica po barke i opremu.
Najviše intervencija imali su radnici Stambeno komunalnog preduzeća, koji su tri puta izlazili na teren. Prema riječima direktora Borisa Seferovića, uklonili su iščupanu “pečurku” u Zelenici, kao i oboreno stablo kod Džorovog mosta. Ovoga jutra dobili su nekoliko poziva građana da se jedini semafor na Toploj “ljulja”. Po izlasku na teren, bili su prinuđeni da “vazdušnu” konzolu uklone.
“Ponijeli smo je na parking na Šištetu, a narednih dana vidjećemo kako to da saniramo, kada se utvrdi kakav je kvar i kako to da premostimo, jer naši radnici nijesu ni stručni za to. Najvjerovatnije ćemo morati da obavijestimo tehničara iz Bara, koji je i ranije radio popravke na semaforu. A kad je riječ o autobuskom stajalištu u Zelenici, to neće biti jednostavno, ali nastojaćemo da i to narednih dana osposobimo”.
Pripadnici Službe zaštite i spasavanja takođe su tokom noći imali jednu intervenciju pola sata iza ponoći, kada su uklonili oboreno stablo mimoze u Đenovićima, na tzv. “pršut” krivini, potvrdio nam je načelnik ove službe, Branko Mitrović.
Iz Hidrometeorološke stanice u Igalu navode da su udari istočnog vjetra počeli oko ponoći, pri brzini od 75 km/h, odnosno 20 m/s. Smirivanje se očekuje tokom dana. Udari vjetra bili su konstantno istog intenziteta, a palo je i 10 l kiše po m2, u periodu do 21 h.
Usljed jakog nevremena koje nije poštedilo ni Kotorane, sinoć od 23 h bez napajanja električnom energijom su mještani od Kostanjice do Risna, naselje Sv. Vrača, dio Dobrote i Ljuta, ali se uredno snabdijevanje strujom očekuje tokom popodneva, javlja Skala radio.
Jako i olujno nevrijeme zahvatilo je sinoć i trebinjsku opštinu, gdje je, kako prenose trebinjski portali, oluja dizala krovove sa kuća, obarala kontejnere i lomila grane. Sa pojedinih zgrada padala su stakla i prozori.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code