“VJEŠTICA” NAJKREATIVNIJA IZREZBARENA BUNDEVA

“VJEŠTICA” NAJKREATIVNIJA IZREZBARENA BUNDEVA

172
0
Podijeli

portomne bundeve1Više od stotinu djece rezbarilo je bundeve u restoranu “One” u Porto Montenegru, od 12 do 15 sati, a najkreativniji radovi nagrađeni su vaučerima za kupovinu u prodavnici igračaka ToyLand u Lastvi Grbaljskoj.
Bilo je to uspješno drugo dječje takmičenje u rezbarenju bundeva povodom Noći vještica u organizaciji kompanije Adriatic Marinas, Dječjeg saveza – NVO Djeca Tivta, OŠ Drago Milović i međunarodne škole Knightsbridge.

Za najkreativniju je progrlašena bundeva Vještica autora Gorana Miladinocića i Jovana Tasića, drugu nagradu podijelile su Ivana Garbin sa bundevom Ivana, kao i Mija Kružić i Ines Zmijanović sa bundevom Burning. Treće mjesto osvojila je bundeva Vještica na metli Staše Samaržić i Kristine Božinović.
portomne bundeve2Nagradu za specijalni trud, poklon iz radnje Noe & Zoe, dobila je Marija Čupić sa bundevom Scary.
Stariije drugare podržali su i prvaci OŠ Drago Milović koji su specijalno maskirani donijeli unaprijed izrezbarene bundeve, a od kompanije Adriatic Marinas u znak zahvalnosti dobili vaučer za kupiovinu neophodnog za učionicu u vrijednosti od 100 eura.
Učesnici su imali priliku iskažu umijeće i kreativnost u rezbarenju bundeva raznoraznim likovima i oblicima, ali i da čuju zbog čega je upravo bundeva zaštitni znak Noći vještica i zašto ovaj praznik obožavaju različite generacije širom planete, još od starih Kelta.
Svi mališani probali su slatkiše i pitu od bundeva koje je pripremio tim restorana One.portomne bundeve3

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code