Vlada CG: Katić, Krapović i Jokić ne prihvataju pozive premijera Markovića

Vlada CG: Katić, Krapović i Jokić ne prihvataju pozive premijera Markovića

16
Podijeli

Rukovostva Budve, Kotora i Herceg Novog izbjegavaju sastanke sa premijerom Duškom Markovićem, saopšteno je iz Vlade.

Navodi se da Vlada Crne Gore ima isti institucionalni odnos i potrebu saradnje sa svim opštinama, bez obzira na to ko u kojem gradu ima vlast.

Picerija i restoran

Iz Vlade podsjećaju da je Marković, odmah po konstituisanju 41. Vlade, uveo praksu zvaničnih prijema i sastanaka sa opštinskim čelnicima uoči praznika koji obilježava ta lokalna samouprava.

“Cijenili smo u Vladi da je model neposrednog razgovora o svim aspektima saradnje, najbolji odgovor na razvojne prioritete svake opštine, odnosno na potrebe naših građana”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je 2017. i 2018. godine, predsjednik Vlade realizovao više od 20 takvih sastanaka, na kojima se razgovaralo o kapitalnim i razvojnim projektima, kao i svim drugim pitanjima od značaja za razvoj opština.

Međutim, ova respektabilna brojka ostala je siromašnija za sastanke sa rukovostvom Budve, Kotora i Herceg Novog. U tom bojkotu prema Vladi, i ignorisanju poziva iz nje, na žalost, prednjačio je hercegnovski predsjendik ,Stevan Katić, saopštavaju iz Vlade.

Bez obzira na bojkot, premijer i Vlada, kako se ističe, ostaju posvećeni razvoju opština, i unapređenju života svih crnogorskih građana, svejedno u kojem gradu žive i ko su njihovi predsjednici opština.

16 Komentari

 1. Mica je po koalicijskom dogovoru zaduzen za zaposljavanje kumosko partijskih kadrova! Za saradnju sa vladom svoje zemlje to jest Crne Gore nije niko. A ima zaduzenih za medjunarodnu saradnju; sa Palmom sa obilascima karnevala po EX YU. Kruso – Dusko vrati se!!!

 2. Sreca pa niko nije prenio vijest o katastrofi koja je zahvatila HN prije tri dana, pa doticni gospodin nije znao sta se desilo ili mozda stedi gorivo za dolazak?
  Definitivno je trebao da se pojavi ili u HN ili bar u medijima povodom ove situacije.
  Da se isto desilo dje je njihova vlast , digla bi se cijela CG na noge i mi bi stetu placali…

  24
  5
 3. Kada je Premijer CG dosao na Njivice da prisustvuje pustanu u rad obnovljenog hotelskog naselja taj cin je okvalifikovan kao “prisustvo privatnoj zurki”. Sto mislite zasto se Katic breca na njega da nije dosao da vidi ugrozene? Zato sto ga voli ili da i pored svega iskamci koju pinezu koju ce iskoristiti u druge svrhe. Ponovo pitam: sto je sa parama od neisplacene LED rasvijete? Ako tih para nema ,predlazem da se Katic obrati za pomoc “pobratimu” Palmi koji mu je blizi od Premijera CG.

  14
  21
  • A što bi predsjednik Opštine Herceg Novi “kamčio koju pinezu” od Premijera kad se gro novca u državni Budžet puni iz primorskih opština. Prema tome Premijer bi trebao, da po potrebi, vrati dio sredstava i ništa više od toga. Dobro bi bilo izračunati koliko je “pineza” u državni Budžet u poslednjih 20 godina uplatila premijerova opština Mojkovac, a koliko Herceg Novi i ostale primorske opštine. Nije jasno kakve veze ima Palma sa ovim osim mržnje!

   11
   2
 4. ZIKINA SARENICA.Sta ocekujete a niko nije proslavio 21.maj.nema to nasi i vasi.AKO NISTE NASI PODJITE DJE SU VASI.KOME JE MILIJE SRETAN LIJEPI PUT.

  25
  22
 5. Katic jeste duzan da ima komunikaciju sa Vladom ali ne bilo kako i pod nekim ucjenjivackim uslovima. Saradjivati se mora i sa politickim protivnicima ako je u interesu grada!!!

  29
  4
 6. Koliko Katic i Mica bili takvi kakvi jesu, drzava je MORALA da obidje ugrozena domacinstva i ponudi pomoc.

  Tjeranje inata nikome dobro nije donijelo. Demanti na demante, prepucavanja i “oni su krivlji od nas” ne vuku u sve vece problema i ne donose boljitak nikome.

  Jedni bez drugih ne mozemo, a tjeranje inata i vodjenje politike kroz dnevna potkusurivanja je najgluplji moguci nacin prikupljanja sitnih poena i drzave i lokalne uprave.

  Ponašate se kao đečurlija nadurena!

  33
 7. ..razvoj opstina kroz projekte na kojima poslove dobijaju privatne firme ciji su vlasnici usko vezani za partiju.. tako da se opstinski novac bezbjedno prelije u prave ruke.. samo ovo “razvoj” je upitno.. posto firme odrade posao vrhunski tipa osvjetljenje itd..

  21
  8
 8. E,pa sada lijepo da nam gospodin Katic pojasni zasto izbjegava susret sa Premijerom i na koji nacin misli da rjesava kljucna pitanja za Herceg Novi ako ne saradjuje sa Vladom.Bolnica,Instituit,Sitnica….. .Ili ce i sada da mudro precuti.U stvari,g.Markovic mozda ne zna da je trebalo da pozove Micu.I onako on odlucuje.A i odazvao bi se pozivu sigurno.

  37
  8
 9. Izbjegavaju, ignorisu, bojkotuju, a neka neka, naravno, postoji institucija – reciprocitet – , dogoriti ce i njima do nokata pa kada pocmu plakati.

  13
  16

Ostavite komentar

*

code