Vlada isplatila 1,43 miliona eura za Morinj

Vlada isplatila 1,43 miliona eura za Morinj

10
Podijeli

Crna Gora je, na osnovu pravosnažnih presuda više osnovnih sudova, isplatila 1,43 miliona eura logorašima iz zatvora Morinj.

Pravni zastupnik logoraša Zdravko Begović kazao je za „Dan” da je nalog suda izvršen i da je njegovim klijentima isplaćen svaki cent.

Picerija i restoran

On je, međutim, dodao da nije kraj tužbenim zahtjevima i da su njegovi klijenti, njih 220, nakon što su dobili naknadu za zlostavljanje i mučenje, podnijeli nove tužbe protiv Crne Gore zbog umanjenja poslovne sposobnosti i životnih aktivnosti.

Visina tužbenih zahtjeva pojedinačno iznosi od deset do 15 hiljada eura.

Riječ je o ratnim zarobljenicima iz logora u Morinju koji su državljani Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Većina postupaka je pravosnažno okončana, kao i postupak izvršenja, kazao je Begović.

10 Komentari

 1. Žalosno je što Hrvatski sudovi ne donesoše niti jednu jedinu presudu u korist Crnogoraca koje je u istom ratu zlostavljala Hrvatska država. No mi smo i kroz istoriju bili poltroni i ulizice, tako da ovo u vezi isplate odštete iz Morinjskog zatvora nije jedinstven slučaj.

  9
  2
 2. Najcrnje u svemu jeste, što su naši sudovi donijeli te pravosnažne presude … moglo je i bez toga.
  Svi zarobljenici koji su bili u Morinju su pucali na naše momke, uhvaćeni su kao ratni zarobljenici, većina sa oružjem u svojim rukama, i u toku rata ili nakon rata su pušteni svojim kućama. Niko nije mučen, povređen, niti pogubljen.
  Pitam se da li će ikada Hr isplatiti neku odštetu za naše stradalnike?

  Razmišljam, bolje da su te pare isplatili najbližima naših poginulih momaka. Jer, ti momci nisu sami išli na ratište. Političari koji su i danas na vlasti, su ih poslali tamo!

  29
  8
  • Ne lupaj, 90% su bili stariji od 70.godina i žene iz Vitalne i konavala. Odluke da se plaća odšteta donose oni isti koji su poslali vojsku da ih hapsi. Pitaj ove iz TV CG koji su bili tamo a bilo ih je više, imaju snimke.

   4
   4
  • Sram te bilo za komentar udbaski provokatoru.Da samo znas koliko su Srbi imali zrtava u 20 vijeku a ti se salis sa tim.Nije ni cudo ,kad su ti isprali mozak.

   2
   7

Ostavite komentar

*

code