VLADA PREPORUČILA SKLAPANJE UGOVORA SA KONAVLJANIMA

VLADA PREPORUČILA SKLAPANJE UGOVORA SA KONAVLJANIMA

109
0
Podijeli

dejan_mandicKao što se i očekivalo,Vlada Crne Gore juče je preporučila Herceg Novom da sklopi ugovore o korišćenju cijevovoda kroz opštinu Konavle u Hrvtskoj.

Predlog novog desetogodišnjeg aranžmana između dvije pogranične opštine,o kojem se uz nadzor posebnih komsija dvije države pregovaralo od 2008.godine već je prošao Vijeće opštine Konavle. Biće sačinjeni i elaborati o stanju cjevovoda,opreme I uređaja.Na javnom konkursu biće izabarana kompanija koja će sve to i održavati.Uvešće se i mjerači za korisnike cjevovoda u Konavlima i biće utvrđena cijena vode koju će oni plaćati.

Picerija i restoran

– Aranžman sa Konavljanima u narednih deset godina predstvalja  tri ugovora-o regulisanju dugovanja,upravljanju I održavanju cijevovoda I desetogodišnji ugovor.-kaže nam , predsjednik opštine Dejan Mandić.

Predviđeno je da se računi za ovu i narednu godinu od ukupno 600.000 eura plate u 16 rata,po 37.500 eura zaključno sa novembrom naredne godine,a kasnije nastvljamo sa 25.000 eura-obajašnjava Mandić.

On dodaje i da će dug od 515.000 eura biti plaćen Konavljanima u tri rate, do proljeća naredne godine.

Kada smo kod dugova,onda nam je predsjednik opštine Herceg Novi, Dejan Mandic potvrdio i da je bio juče  na sastanku  Zajednica opština Crne Gore sa ministrom finansija dr. Miloradom Katnićem.

– Naša opština nije prezadužena,ne spadamo u te koji su se prekomjerno zadužili,- kaže Mandić,ali  i dodaje da smo dobili preporuku da se ‘’stegne kaiš’’ u svim segmentima,od broja zaposlenih do mnogih opštinskih troškova.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code