Vladimir Gojković: Biće teško nastaviti takmičenja bez Janovića

Vladimir Gojković: Biće teško nastaviti takmičenja bez Janovića

1747
1
Podijeli

vlado gojkovic rj 280116Utakmicama 11. i 12. kola koje su na programu ovog vikenda, vaterpolisti Jadran Carine nastavljaju borbu u okviru Triglav regionalne lige u A1 grupi, nakon dvomjesečne pauze.
U petak od 20.30 h gostuju splitskom POŠK-u, dok će u nedjelju igrati sa ekipom Mornara. U prve dvije utakmice, kojima su krajem oktobra Jadranaši otpočeli takmičenje u Triglav ligi upravo sa ova dva rivala, klub sa Škvera bio je dominantniji, pa je POŠK savladan rezultatom 13:4, a Mornar sa 7:5.
Duel sa Mornarom trebalo bi da bude derbi, dok je POŠK u ovom trenutku inferiorniji u odnosu na Jadran Carine, ocijenio je za Radio Jadran, trener Jadrana Vladimir Gojković. Međutim, ono što bi za nastavak sezone Jadranu mogao biti problem je odlazak jednog od centralnih igrača tima, Nikole Janovića. On je za sjutra najavio i zvaničan prekid igračke karijere, pa samim tim neće putovati sa saigračima u Split:
“To je nešto što je već izvjesno. On je u Jadran došao sa motivom da proba da se održi na nivou, da nastupa za reprezentaciju i stvarno je šteta što je to odlučio u ovom momentu, kada su rezultati sa takmičenja dobri. Jadranu je dosta pomogao i za nas je to u ovom momentu problem, s obzirom da nam je bio sigurno najvažniji igrač, ekstra klase u mladoj ekipi. Ali, šta je tu je, idemo u Split. Igrači su dobro trenirali sa mojim saradnicima, i nadam se da ćemo pružiti dobre partije”, kazao je Gojković.
On dodaje da sada nema mogućnosti da se dovode novi igrači, pa će nastavak sezone pokušati da “iznesu” sa onim sa kim raspolažu.
“Izuzetno će biti teško, imamo još nekih problema sa povredama. Povrijeđen je Popadić, koji je kao i Nikola igrao cijelu utakmicu. Predstoji još nekih 11 utakmica za nešto više od mjesec i za jednu mladu ekipu bez jednog igrača kao što je Jnaović, biće objektivno teško da to sve nadomjestimo. Ali, ovima koji su tu ukazaće se nova šansa, pa evo prilike da je iskoristi”, zaključio je Gojković.
Drugi dio sezone u Triglav ligi, Jadran Carine nastavlja sa trećeg mjesta u A1 grupi sa 21 bodom nakon odigranih 9 utakmica. Prvorangirani je dubrovački Jug, kojeg slijedi riječko Primorje. Mornar i POŠK zauzimaju 6. odnosno 7. poziciju.
Jadran Carine već u srijedu u Atini očekuje duel sa Olimpijakosom u okviru Lige šampiona. Sljedećeg vikenda u nastavku Triglav lige, Jadran Carine biće domaćin ekipama Radničkog i Vojvodine.
Kao selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Gojković će takođe imati problem, bez kapitena Nikole Janovića. Međutim, kaže da do Rija ima još dosta i pokušaće većim radom da nadomjeste njegov izostanak. I neki mlađi mogu dobiti šansu, mada u ovom momentu nemaju rješenje niti kombinatoriku, navodi Gojković.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code