Vladimir Kosić, DPS: Možda će Dušan Radović da shvati koliko pati

Vladimir Kosić, DPS: Možda će Dušan Radović da shvati koliko pati

6374
0
Podijeli

Prenosimo reagovanje kandidata DPS-a za odbornika, Vladimira Kosića na otvoreno pismo Dušana Radovića Kruša, predsjedniku DPS-a Crne Gore, Milu Đukanoviću:

“Tražeći sebe po Herceg Novom, Dušan Radović pronađe se prozvan i zaključi jeku Njegoševim stihovima. Nije lijepo na stihove ne odgovorit stihovima, istoga Njegoša:

Picerija i restoran

Bože dragi, čudna dogovora!

Bi li ovo đeca poslovala?

Ne smijemo činit što činimo,

ne smijemo javit što je javno;

neke misli na vrat tovarimo

ka’ da posla do mislit nemamo,

ka’ da činit što treba ne znamo.

Kad sam gode mnogo razmišljava,

vazda mi se posa’ povukova’.

Ko razgrađa, u nas, ne pogađa.

I ovdje bi najbolje bilo staviti tačku, jer je ispod nivoa razglabati sa čovjekom koji je tragajući za svojim djelima i uspjesima, pronašao samo prazne riječi. Zato nećemo o velikom: humanisti koji je iz cijelog autobusa, shodno sopstvenim kriterijuma, “spasio” trojicu, a ostale ostavio u autobusu; biznismenu koji je milione navodno investirao u svoj grad da bi ga bolje razvio; dušebrižniku koji pozva upravu bolnice Meljine na sastanak, pa kad im viđe leđa zablokira račun Bolnice; vjerniku koji se zavadi na dan kada se normalni ljudi mire; dobrotvoru koji je sa svojim ekspertima uspio potrošiti tri miliona eura sa računa Turističke organizacije koja sada najavljuje da neće raditi ove godine; promoteru investicija po Herceg Novom, gradu bez Prostornog plana.

Dušanu Radoviću trebalo je dvije godine da shvati koliko pati što je ušao u politiku i izašao iz biznisa. Trebala mu je skoro čitava sedmica da sroči desetak nesuvislih rečenica, sačinjenih od laži i samohvalisanja, i da ih objavi tokom praznika koji još traju. Ostade bez biznisa, politike i vjere da sa sebe može ljagu da spere.

Velika je avantura izaći na lokalne izbore, potom ući u vlast i rasturiti sopstvenu partiju. Nema većeg avanturizma od angažovanja nesposobnih i nestručnih, a privatno dragih ljudi, da obavljauju poslove od interesa za grad. Kud će veći politički avanturizam od toga da se, samo zato što je došlo vrijeme za ispunjavanje obaveza iz koalicionog sporazuma, rastura lokalna vlast i uvodi u prijevremene izbore. Posebno opasan avanturizam, čije će posljedice tek osjetiti građani Herceg Novog, predstavlja niz nelegitimnih i nelegalnih odluka donijetih nakon raspisivanja izbora u Skupštini Opštine Herceg Novi, a kojima je “kumovao” upravo Dušan Radović.

Zato ćemo na dopisivanje sa njim staviti tačku. Kao što če građani Herceg Novog 7. maja staviti tačku na budućnost “Izbora” – zaključuje u reagovanju kandidat  DPS-a za odbornika, Vladimir Kosić.

Plaćeni izborni program

Nema komentara