VLAST U NOVOM ČINE: SNP, NOVA, PZP I SRPSKA KOALICIJA

VLAST U NOVOM ČINE: SNP, NOVA, PZP I SRPSKA KOALICIJA

0
Podijeli

Koalicioni_partnerihnIspred zgrade opštine javnosti su se danas obratili predstavnici novo-starih kolacionih partnera, saopštavajući da su potpisali sporazum o podijeli vlasti. Tako novu vladajuću koaliciju, nakon lokalnih izbora, čine SNP sa 12, Nova sa 3, PZP sa 2 i Srpska koalicija(NS I SRS) sa jednim odbornikom.

Iako su dogovori oko sklapanja koalicije trajali gotovo mjesec od izbora, a dva dana pred konstitutivnu sjednicu Skupštine, u SNP-u tvrde da do podjele vlasti nije bilo teško doći.

– Ovdje se radi o odgovornim ljudima iz odgovornih prtija, to su političke partije koje egzistriraju na državnom nivou i u cijeloj Crnoj Gori. Svjesni smo odgovornosti ovog momenta i vrlo lako smo postigli ovaj dogovor, prije svega vodeći računa o interesima ovog grada – kazao je Obrad Gojković.

Picerija i restoran

Koalcioni sporazum nije dostavljen novinarima, ali je saopšteno da je za predsjednika Skupštine predložena mr.Danijela Đurović, iz SNP-a. Ta partija će, inače, imati  24 opštinske funkcije i resora. Pored predsjendika i sekretara Skupštine, tu su i funkcije  administartora, potpredsjednika opštine, načelnika finansija, mjesta direktora svih javnih preduzeća, osim JKS, Muzeja i Galerije, Sportskog centra, TO, uprave lokalnih javnih prihoda.

Zadovoljni su i manji koalcioni partneri:

– Ljudi koji su u našoj partiji dobiće nekoliko resora. Riječ je o Sekretraijatima za komunalno-stambenu djelatnost, društvenu djelatnost,  o direktoru JP „Stambeno komaunalno“, direktoru JU kulture Herceg Fest, Agenciji za zaštitu Orjena i potpredsjedniku opštine – potvrdio je  Jovan Subotić iz  NOVE.

Zadovljni su i u PZP jer su prema riječima Milovanma Baždara dobili  veoma važan resor, za urbanizam i građevinarstvo, jedno potpredsjedničko i  jedno savjetničko mjesto kao i mjesto direktora u jednom javnom preduzeću.

Svi kažu da da će novim kadrovskim rješenjima biti i napretka za Hreceg Novi, a u Srpkoj koaliciji, koja je dobila dva resora, potpredsjednika opštine za urbanizam i građevinrstvo i načelnika za zaštitu i spasavanje, posebno ističu:

– Mi ćemo pokušati kao i do sada da pokažemo da smo mi jedno ostrvo slobode koje ne mora da zavisi od republičke vlasti, državne vlasti, nego volje svoga naroda – uvijeren je Mladen Rostović.

Novo-stari koalicioni partneri u opštini Herceg Novi potvrdili su i da su ostavili otvorena vrata za  Novsku listu, a Obrad Gojković je kazao i da očekuje u Skupštini konstruktivan doprinos opozicionih partija DPS-a i SDP-a, koje imaju 16 odbornika, dva manje od nove vladajuće koalicije.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code