VODA IZ REGIONALNOG VODOVODA ZA HERCEG NOVI TOKOM JUNSKIH RESTRIKCIJA

VODA IZ REGIONALNOG VODOVODA ZA HERCEG NOVI TOKOM JUNSKIH RESTRIKCIJA

99
0
Podijeli

U prvom ciklusu restriktivnog vodosnabdijevanja koje Opštinu Herceg Novi očekuje od 1. do 20. juna, zbog remonta hidrotunela HE Trebišnjica-Plat, biće obezbijeđene dodatne količine vode iz Regionalnog vodovoda. Iz tog sistema biće pokriven jedan dio hercegnovske rivijere, kazala je nova v.d. direktorka hercegnovskog Vodovoda d.o.o, Jelena Đaković.

Detalji o načinu isporuke, količinama i vremenu restrikcija trebalo bi da budu poznati u ponedjeljak, za kada je najavljen i sastanak sa predstavnicima Regionalnog vodovoda, Opštine i hercegnovskog Vodovoda.
Na prvoj konferenciji za novinare, koja bi trebalo da označi i novu otvoreniju politiku prema javnosti ovog preduzeća, Đakovićka je istakla da je u toku kadrovska organizacija, ali i reorganizacija preduzeća. Najavila je novi sistem naplate usluga. Od sljedeće sedmice biće uspostvaljena nova služba za reklamacije građana:
– To je služba koja će se baviti svim problemima koje građani imaju sa vodosnabdijevanjem ili odvođenjem otpadnih voda. Rok u okviru kojeg će im biti odgovoreno, odnosno u kome će naše ekipe izlaziti na teren je dva sata. Služba će biti dostupna 24 sata građanima, a radiće i vikendom – obećala je Đakovićka.
Ona je istakla i da će Vodovod u narednom periodu nastojati da izađe u susret građanima oko reprograma dugova, ukoliko ih imaju, ne precizirajući koliko tačno građani duguju.
“Za sada je plaćanje dugova omogućeno u tri rate, s tim da se prva rata plaća odmah, kako bi izbjegli onu nepopularnu mjeru isključenja. Krenuli smo sa isključenjima sa mreže onih kojima su već podijeljene opomene. Od ovog mjeseca, svakog 15-og, dijelićemo opomene i davaćemo rok od 10 dana da se odgovori ili na reprogram ili na plaćanje. Nakon toga, jedanaestog dana bićemo prinuđeni da isključujemo sa mreže bilo privrednike ili građane”, istakla je Đakovićka.
“Vodovod” je dobio saglasnost lokalnog parlamenta za kredit od 380 hiljada eura kod CKB banke za izmirenje dugovanja za struju EPCG, ali taj kredit još nije realizovan, zbog deponovanja poptisa Đakovićke u Privrednom sudu:
“Opština Herceg Novi dala je pozajmicu ovom preduzeću od 354 hljade. Dugovanja Vodovoda ka EPCG, bez aprilskog računa su oko 367 hiljada eura. Dug za struju je još 13 hiljada eura, što će biti izmireno kad se kredit odobri. Od ponedjeljka planiramo da vratimo pozajmicu Opštini, platimo kompletnu struju do postojećeg računa, i aprilski koji stiže na naplatu – uvjerava Đakovićka.
Ona je podsjetila i da Vodovod ima i drugih dugovanja ka radnicima, dobavljačima koja iznose otprilike 2 miliona eura, dok se radnicima duguje 5 plata. Vodovod potražuje oko 700 hiljada eura od privrede, kao i od sudskih postupaka. Nova v.d. direktora nije željela da licitira sa tačnim iznosima dok se u preduzeću ne završi revizija.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code